SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs organitza la 7a edició de la campanya ‘Tu tries un llibre’

Es tracta d’una iniciativa adreçada per als alumnes de Primària dels centres educatius amb l’objectiu de fomentar la lectura i dinamitzar les llibreries locals

N. de P.

Les Regidories de Cultura, Infància i Educació, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal, han organitzat per seté any la campanya “Tu tries un llibre” per apropar el món de la lectura en valencià als alumnes de Primària. Cal destacar que en les passades edicions la campanya va aconseguir un important èxit de participació per part de l’alumnat, amb més de 300 xiquets i xiquetes, que es van apropar a les llibreries per adquirir un llibre.

El regidor de Cultura, Fernando Juan, ha indicat que “per segona vegada s’inclou dintre de la campanya l’alumnat del Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat, amb la intenció d’apropar la lectura adient a les persones amb discapacitat, que al mateix temps faciliten els processos d’escriptura i aprenentatge”.  En aquest cas, Juan detallava que el centre rebrà dos vals, valorats en 200€ cadascun, per adquirir material educatiu o llibres adients per als alumnes.

Pel que fa al funcionament a la resta dels centres educatius, els alumnes de Primària, dels col·legis públics i concertats de la localitat, rebran una targeta pel valor de 12€ que podran bescanviar per comprar llibres en qualsevol de les dos llibreries del municipi que participen en aquesta iniciativa, Lisboa i Els Diaris. D’aquesta forma es fomenta la lectura, al mateix temps que s’ajuda a dinamitzar el sector llibreter.

Un cop els xiquets hagen escollit un llibre el treballaran a classe i després el mateix exemplar formarà part de la biblioteca del centre escolar, per tal d’ampliar el fons dels col·legis en valencià i sobretot, perquè la resta dels alumnes també puguen gaudir de la lectura.