SER Maestrat en directe

L’ajuntament de Vinaròs impulsa la campanya “Reciclar per a ConserMar”

N. de P.

Es tracta de la campanya “Reciclar per a ConserMar” impulsada des de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis de la gestió correcta de les deixalles

Vinaròs s’ha adherit un any més a la campanya “Reciclar per a ConserMar” amb la finalitat de conscienciar als veïns i visitants sobre la importància del reciclatge, amb el benefici que això comporta per al medi ambient. La setmana passada es va muntar una estand al passeig de Colom, davant de la Tourist Info, amb un equip d’informadors que va ser l’encarregat de resoldre dubtes en relació al reciclatge correcte dels residus.

Les persones que es van apropar van rebre assessorament per a garantir la separació correcta de les deixalles, a més de material didàctic, en una acció de caire educativa. Així mateix, també es van apropar fins a l’estand els xiquets i xiquetes que participen en el Campus d’Estiu L’Illa amb la voluntat de promoure entre els més petits el reciclatge correcte, fonamental per a reduir la contaminació, millorar la qualitat ambiental i contribuir en l’economia circular dels envasos.

La finalitat d’aquesta campanya és implicar a la ciutadania com agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les platges, a més de fer una crida d’atenció sobre la basuraleza, que consisteix en abandonar les deixalles en espais naturals.

La regidora de Transició Ecològica, Maria Miralles, ha destacat que “aquest tipus d’accions són molt importants per a conscienciar als veïns sobre la importància de reciclar, a més de resoldre dubtes a l’hora de llençar els residus al contenidor corresponent”. Per últim, Miralles agraïa la implicació dels veïns i veïnes en la recollida selectiva en l’àmbit domèstic i insistia en la necessitat d’aquesta separació en origen per assolir les taxes òptimes reciclatge.