SER Maestrat en directe

L’ajuntament de Morella vol declarar la plaça de bous com un Bé de Rellevància Local

La declaració servirà per a obtindre més ajudes i suport a l’hora de plantejar millores i realitzar el manteniment
Actualment, l’espai més deteriorat de la plaça de bous on caldria actuar és a la grada
Aquesta proposta es votarà al ple ordinari del mes de gener que tindrà lloc esta vesprada a les 19.00 hores al saló de plens

N. de P.

Aquesta vesprada a les 19.00 hores tindrà lloc el ple ordinari del mes de gener de l’ajuntament de Morella al saló de plens. Aquest tracta diferents punts entre els quals destaca la proposta de declarar la plaça de bous com un Bé de Rellevància Local. Cal recordar que, la de Morella és una de les places històriques de la Comunitat Valenciana i situada dins del nucli històric, just als peus del castell. A més, és l’actual entrada al principal monument de la ciutat. D’aquesta manera, la declaració servirà per a obtindre més suport i ajudes a l’hora plantejar millores i realitzar el manteniment de l’espai, així com facilitarà la seua conservació. També cal explicar que, la plaça de bous de Morella acull actes taurins i altres activitats com actuacions musicals o teatres entre altres. Actualment, la zona de la grada és la que presenta un estat més deteriorat i on seria necessària una actuació de millora.

La regidora de Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’un reconeixement molt important per a facilitar l’accés a ajudes que permeten realitzar actuacions de millora a la plaça de bous” i ha afegit que “actualment necessita algunes millores en la zona de les grades”. L’edil ha explicat que “volem crear un catàleg de béns amb aquesta declaració i incrementar el suport en el seu manteniment”. Finalment, ha explicat que “altres espais de Morella ja compten amb altres declaracions de protecció de nivell autonòmic o estatal”.

La plaça de bous serà l’inici d’un catàleg d’espais amb esta declaració. Així, cal recordar que, altres espais ja compten amb altres declaracions de protecció autonòmica o estatal com, per exemple, el conjunt del castell i les muralles està declarat com un Bé d’Interés Cultural (BIC).

Ple ordinari de gener

A més d’aquest, el ple ordinari del mes de gener compta amb altres punts a tractar. Així, l’àrea de planificació i millora de la ciutat presenta la bonificació de la llicència d’obres ICIO a Xiva i la participació de la societat Empresa de Aguas y Servicios Públicos per a la sol·licitud d’ajudes del PERTE. L’àrea d’educació, cultura i esport, plantejarà l’informe sobre les dates de festes d’agost 2023. L’àrea de seguretat, convivència i civisme, l’informe de la policia local de l’any 2022. L’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació, l’informe de les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Finalment, l’àrea de benestar i drets socials, l’informe de serveis socials de l’exercici anterior.