SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Benicarló habilitarà 230 places de pàrquing als voltants del Centre de Salut

Les parcel·les sumen un total de 5.425 metres quadrats i estan ubicades entre el carrer dels Boters i el carrer dels Terrers. L’Ajuntament llogarà els terrenys per 10 anys per un total de 496.000 euros.

N. de P.

L’Ajuntament de Benicarló habilitarà un total de 230 places d’aparcament en uns terrenys de més de 5.000 metres ubicats als voltants del Centre de Salut. Així ho ha anunciat avui el regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, que ha reconegut que «aquesta és una magnífica notícia que beneficiarà no només les persones usuàries del Centre de Salut sinó també el veïnat de la zona».

En aquest sentit, el regidor ha insistit en què «la possibilitat de disposar de més aparcament en aquesta zona és molt important per dos motius: d’una banda, tal i com va anunciar el conseller de Sanitat, per l’ampliació de la unitat d’Urgències; i de l’altra, pel projecte que estem estudiant d’habilitar un carril bici al carrer de Peníscola i eliminar una línia d’aparcaments, de manera que serà necessari més espai per a estacionar els vehicles».

El regidor ha agraït als propietaris dels terrenys «la predisposició a l’hora d’arribar a un acord» i ha anunciat que «durant els pròxims tres mesos, seran els mateixos propietaris els qui s’encarregaran de condicionar els terrenys».

Els treballs que es duran a terme consistiran a anivellar la zona, il·luminar-la i asfaltar-la. L’aparcament disposarà de reserva per a places amb mobilitat reduïda, motocicletes i bicicletes.

De moment, segons ha explicat el regidor, no està previst que el nou aparcament s’incorpore a la zona blava, tot i que periòdicament es duran a terme tasques de vigilància per tal de promoure la rotació de vehicles i evitar que la zona s’utilitze com un pàrquing privat.

Tot i que els treballs de condicionament dels terrenys començaran després de Falles, els operaris de la Brigada d’Obres i Serveis han adequat una de les parcel·les per a habilitar-la com a pàrquing provisional de cara a aquest mateix cap de setmana, amb vistes a la presència de visitants amb motiu de les festes falleres.