SER Maestrat en directe

Vinaròs acollirà la XVIII Fira de l’Oferta Formativa el 26 d’abril amb 16 centres de 10 municipis del sud i del nord del Sénia.

N. de P:

La cita serà el 26 d’abril a la pèrgola del passeig de Colom per informar als joves i ciutadania en general de tota la formació que s’ofereix a les nostres comarques

La regidora d’Educació, Begoña López, acompanyada pels representants dels instituts de les comarques del Baix Maestrat i Montsià, ha presentat a la Biblioteca Municipal la XVIII Fira de l’Oferta Formativa, que se celebrarà a Vinaròs el 26 d’abril. Es tracta d’una cita molt important per informar a la ciutadania en general, i en especial als joves, de l’extensa varietat de cicles formatius que es poden cursar en els centres educatius.

López ha destacat que “que al nostre territori disposem d’una extensa oferta acadèmica, perquè els joves es puguen formar i trobar una sortida laboral de futur”. Així mateix afegia que la fira també està adreçada tant per als alumnes que volen continuar cursant els seus estudis, com per a la resta dels veïns que desitgen ampliar els seus coneixements per tenir més opcions de trobar feina dintre del mercat laboral.

En aquesta edició participaran un total de 16 centres educatius de 10 municipis diferents. De Vinaròs l’IES Leopoldo Querol i l’IES José Vilaplana, a més del Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat. De Benicarló l’IES Joan Coromines, l’IES Ramón Cid, Cented “La Salle” i el Centre Integrat Públic de Formació Professional. D’Alcalà de Xivert l’IES Serra d’Irta, de Sant Mateu l’IES Maestrat i de Morella l’IES Els Ports. Des de Catalunya també participarà Alcanar amb l’Institut Sòl de Riu, Sant Carles de la Ràpita amb l’Institut Els Alfacs i l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya, La Sénia l’Institut La Sénia, d’Ulldecona l’Institut Manel Sales Ferré i per últim Amposta amb l’Escola Agrària.

Pel que fa a l’oferta formativa, s’imparteixen 16 famílies professionals, com ara Administració i Gestió, Sanitat, Comerç, Electrònica i Electricitat o Hoteleria i Turisme, entre altres, amb més de 60 titulacions diferents. El director de l’IES Leopoldo Querol, Andreu Branchat, ha insistit que “es tracta d’una àmplia oferta tant per als joves que vulguen continuar la seua carrera acadèmica al nostre territori, com per als veïns que vulguen millorar la seua formació per tenir més possibilitats de trobar feina”.

Per acabar, López animat els joves i tota la ciutadania en general a assistir a la Fira Formativa, el proper 26 d’abril, per a conéixer l’extensa oferta acadèmica del nostre territori, així com les sortides professionals que ofereix.