SER Maestrat en directe

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Ajuntament aprova la modificació del projecte bàsic per a l’ampliació de l’institut José Vilaplana amb 15,5 milions

N. de P:

El projecte s’ajusta als nous preus del mercat i inclou la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a garantir l’eficiència energètica de l’edifici

L’Ajuntament va aprovar divendres en ple extraordinari la modificació del projecte bàsic i d’execució per a l’ampliació i reforma de l’institut José Vilaplana. Les modificacions sobretot han suposat adaptar el pressupost als nous preus del mercat marcats per la inflació, que ara mateix s’eleva fins als 15,6 milions d’euros. Així mateix, també s’ha aprofitat la modificació per a incloure la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a millorar l’eficiència energètica de l’institut.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha indicat que “amb l’aprovació de la modificació el projecte es remetrà a la Generalitat Valenciana, perquè ratifique el document, i llavors ens traslladarà a l’Ajuntament la delegació de competències per a iniciar els procediments corresponents per a la licitació de les obres a través del Pla Edificant”. Segons detallava es tracta d’un pas molt important per a continuar endavant amb el projecte, que permetrà millorar les instal·lacions i eliminar els barracons.

Pel que fa a les obres previstes, Alsina comentava que el projecte permetrà doblar la superfície del centre educatiu amb l’ampliació dels mòduls, la construcció d’un pavelló, sala d’actes i cafeteria, a més de crear zones enjardinades, tot 100% accessible tal com estableix la normativa de la Generalitat.

En relació al pavelló, estarà a disposició de les entitats esportives per a realitzar els entrenaments o fins i tot disputar partits oficials de bàsquet o voleibol. Cal destacar que la instal·lació tindrà vestuaris i accés de forma independent, i es demanaran els permisos corresponents a la Conselleria d’Educació per a posar aquesta nova infraestructura a disposició de la ciutadania per ajudar a descongestionar el poliesportiu municipal.

Urbanització dels terrenys

Per part de l’Ajuntament també s’ha tret a licitació les obres d’urbanització dels terrenys dels voltants de l’institut José Vilaplana per a poder fer l’ampliació del centre educatiu. En aquest cas, suposarà una inversió de 663.000€ que assumirà amb fons propis el Consistori, on cal destacar que ja s’han presentat cinc empreses.