SER Maestrat en directe

La UPCCA de Vinaròs i l’àrea d’Igualtat llançaran programes contra les drogodependències i la violència de gènere

La Regidoria de Polítiques Inclusives, Igualtat, Infància i Joventut, va convocar la setmana passada tots els centres educatius de la localitat per a presentar els programes i activitats de prevenció, tant en drogodependències i conductes addictives, com en violència de gènere.

Per a aquest curs la UPCCA ofereix tallers de prevenció de l’abús dels videojocs per 4t de primària, tallers de prevenció de l’abús de les xarxes socials per a 5é i tallers de begudes saludables per a la prevenció del consum d’alcohol per a 6é de primària. A més, com a novetat, per a complementar la intervenció preventiva que es realitza amb els estudiants, aquest curs s’oferirà als pares dels alumnes de primer cicle de primària un taller en el qual es donaran pautes i eines per a la llar en relació a l’ús de les noves tecnologies.

Pel que fa a secundària, batxillerat i Formació Professional, s’impartiran tallers per a la prevenció del consum de cànnabis, tallers sobre drogodependències i tallers per a la prevenció de l’abús dels jocs d’apostes.

D’altra banda, des de l’àrea d’Igualtat, s’ha +ofert per a 4t, 5é i 6é de primària el taller “La meta és la igualtat” amb l’objectiu de visibilitzar el paper de la dona en el món de l’esport i conscienciar sobre l’existència d’estereotips de gènere en l’àmbit esportiu.

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins de l’acció comunitària, que té com a prioritat la prevenció en la joventut, pilar fonamental en l’àrea de Política Social. Per això, la coordinació amb els centres educatius és molt important per a prevenir, sensibilitzar i conscienciar als nostres joves, tant sobre la violència de gènere com en els riscos i conseqüències de les drogodependències i conductes addictives.