La Policia Local de Peníscola confisca 1.500 samarretes falsificades destinades a la venda fraudulenta

La Policia Local de Peníscola ha intervingut 1.500 samarretes falsificades destinades a la venda fraudulenta en dues operacions policials realitzades els primers dies d’agost. Els decomisos es van produir els dies 4 i 5 d’agost, amb un total de 749 i 751 samarretes respectivament, en dos controls de vehicles de repartiment de mercaderies per a llocs de venda ambulant no autoritzats.

Les operacions van tenir lloc en vehicles de repartiment de mercaderies, en els quals es van decomissar caixes amb les samarretes falsificades. El valor total de venda al carrer del conjunt de les samarretes confiscades hauria superat els 22.000 euros. Si les samarretes hagueren estat autèntiques, el seu valor de mercat hauria superat els 130.000 euros, segons estimacions de la mateixa Policia Local.

El cap de la Policia Local de Peníscola, Antonio Morejón, va detallar que “tots dos vehicles portaven el material per a la seua distribució en caixes de quasi 30 kg de pes. En un dels vehicles viatjava un únic ocupant d’origen magrebí, i en el segon cas, dos ocupants d’origen senegalès”. Morejón va destacar l’efectivitat d’aquests controls en les vies de connexió de la població amb altres municipis de la comarca, “facilitant així el decomís massiu d’articles”.

Operatius conjunts amb la Guàrdia Civil

A més, Morejón va explicar que durant el mes de juliol s’han dut a terme operatius conjunts amb la Guàrdia Civil per evitar la venda d’aquests productes en via pública. “Gràcies a la col·laboració entre forces i cossos de seguretat, hem evitat al llarg de diverses jornades que s’estenguen els articles en via pública i continuarem treballant en aquesta línia, multiplicant a l’agost aquest tipus d’operatius”, va assegurar, agraint a la Guàrdia Civil la seua col·laboració.

Un problema global

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, va destacar i agrair als agents la seua implicació i treball durant aquests mesos d’estiu, “durant els quals es multipliquen els serveis i, a més, cal fer front al problema de la venda il·legal per al qual els ajuntaments no tenim eines ni recursos suficients”. Martínez va reclamar al Govern d’Espanya “major implicació en el control i erradicació d’aquesta pràctica que tant perjudica les economies locals”.

La importància de la conscienciació ciutadana

La regidora de Comerç, Lidia Herrero, va destacar la importància de “no comprar aquest tipus d’articles sense garanties, contribuint a la perpetuïtat d’un sistema mafiós”. Herrero ha impulsat enguany una nova campanya de conscienciació a través de l’eslògan “Compres amb Cor a Peníscola” a favor del comerç local.