SER Maestrat en directe

La oposició bloqueja el debat del pressupost 2024 en l’ajuntament de Vinaròs, mentre s’intensifica la tensió política

La tensió política a l’ajuntament ha arribat a un punt àlgid quan els partits PP, PVI i VOX, promotors d’una moció de censura, han unit forces per impedir el debat del pressupost 2024. En el ple ordinari de desembre, aquestes formacions van rebutjar discutir les comptes proposades per PSPV-PSOE i Compromís, argumentant que la petició d’abordar el pressupost va ser posterior a l’oficialització de la moció de censura. La votació va acabar amb 11 vots en contra del debat (PP, PVI i VOX) i 10 a favor (PSPV i Compromís).

Els moments de més tensió es van viure amb els enfrontaments verbals entre els diferents partits. La portaveu del PVI, Maria Dolores Miralles, probablement la pròxima alcaldessa després del ple extraordinari del 29 de desembre sobre la moció de censura, va ser el centre de les crítiques. Des de Compromís, Paula Cerdà va acusar Miralles de traïció, mentre que Morellà (PSPV-PSOE) va lamentar la dificultat de negociar amb ella.

Per la seva banda, Miralles va defensar la seva postura, afirmant que el PVI mai va participar en l’elaboració de la estructura del pressupost i que la decisió de no donar suport a aquestes comptes va ser una decisió col·lectiva del seu partit. El conflicte entre els partits sembla encaminar-se cap a un canvi d’alcaldia, enmig d’un clima de desconfiança i acusacions creuades.