SER Maestrat en directe

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones que actuaven pel mètode del “Cogotero” en la localitat de Vinaròs

  • Els presumptes autors triaven en la majoria dels casos a persones d’avançada edat i en els dies de cobrament de les seves pensions
  • Se’ls atribueix fets delictius en Benicássim, Vall d’Uixó, Vinaròs i Tarragona

 

La Guàrdia Civil ha detingut el passat dia 7 a Vinaròs a dos adults i una menor d’edat com a presumptes autors de diversos delictes d’estafa i furt que actuaven pel mètode del “cogotero” en Benicássim, Vall d’Uixó, Vinaròs i Tarragona.

La recerca es va iniciar arran de la denúncia presentada en el Lloc de la Guàrdia Civil de Vinaròs per una dona a la qual li havien sostret la targeta de crèdit i usat per a realitzar diverses operacions fraudulentes.

La Guàrdia Civil després de l’anàlisi de dades i l’obtenció d’evidències, va poder identificar, localitzar i detenir als presumptes autors dels fets.

Modus operandi del “Cogotero”

Mitjançant aquest modus operandi, els delinqüents, que actuaven en grup, aprofitaven l’avançada edat de les seves víctimes i els dies de cobrament de les seves pensions i quan la víctima acudia al caixer automàtic un d’ells se situava a prop per a així memoritzar el codi

 PIN de la targeta, posteriorment un altre membre abordava a la víctima i la distreia per a sostreure-li la targeta bancària i el tercer s’encarregava d’efectuar les operacions fraudulentes en caixers o comerços.

Als detinguts li consten antecedents per delictes similars en altres localitats de la província de Castelló i Tarragona pel que no es descarta en altres punts de la geografia l’esclariment de més fets i la seva implicació en ells a causa de la itinerància dels autors.

Els detinguts són un matrimoni de 45 i 46 anys respectivament i la seva filla menor d’edat.

Les diligències han estat lliurades en el Jutjat d’Instrucció n. 5 de Vinaròs.