SER Maestrat en directe

La Generalitat invertirà 4’5 milions d’euros per a garantir el subministrament d’aigua a Canet lo Roig, La Jana i Traiguera

– Es construiran dos depòsits i les corresponents canalitzacions per a subministrar l’aigua des del pou de Acuamed de Canet lo Roig als tres municipis

– La direcció general de l’Aigua també escometrà de “manera urgent” la reparació de la canalització d’aigua a Canet lo Roig danyada per l’últim temporal de pluges

Traiguera (23/03/2023). La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, escometrà en els pròxims mesos el projecte per a garantir de manera definitiva el subministrament d’aigua potable de qualitat als municipis de Canet lo Roig, La Jana i Traiguera.

Així ho ha indicat aquest matí el Director General de l’Aigua, Manuel Aldeguer, en la reunió mantinguda a l’ajuntament de Traiguera amb els tres municipis afectats. El projecte, que preveu una inversió de 4’5 milions d’euros, està ja redactat i en període de supervisió.

S’espera que en unes setmanes estiga ja aprovat i contempla la construcció de dos nous depòsits així com les corresponents canalitzacions fins a aquests municipis del Baix Maestrat.

D’altra banda, ja s’han iniciat les converses amb la Diputació provincial de Castelló per a iniciar les expropiacions dels terrenys. “Aquest projecte en un futur podria proveir a altres poblacions”, segons ha indicat Manuel Aldeguer.

Subministrament a Canet lo Roig

En la reunió també s’ha acordat escometre les obres d’urgència per a reparar les canalitzacions d’aigua a Canet lo Roig que van resultar afectades pel temnporal de pluges del novembre passat. Una actuació que significarà una inversió aproximada de 30.000 euros.

Segons el director general de l’Aigua, “Escometrem una reparació d’emergència, ràpida, perquè puguen passar les màquines i reparar l’avaria. Aquest projecte està ja redactat i es realitzara per l’empresa pública TRAGSA.