SER Maestrat en directe

La forta pedregada del dissabte a la Sénia va afectar a uns 200 vehicles i multitud de teulades

Fotos dels cotxes: Albert Gavaldà

Fotos de les pedres: Imma Gisbert

Una violenta pedregada que va colpejar la localitat de La Sénia va deixar el passat dissabte darrere seu importants danys materials, afectant vehicles, propietats i equips. Durant l’episodi climàtic, una persona va resultar ferida per vidres trencats en trencar-se una claraboia a casa seva, necessitant atenció mèdica, tot i que les ferides van ser lleus i van ser tractades al Centre d’Atenció Primària. Més de 200 vehicles van resultar afectats per la pedregada, amb parabrises i finestres trencades, a més de danys en les carrosseries de molts cotxes.

Els efectes del fenomen es van estendre també als edificis locals, com ara magatzems agrícoles i magatzems d’equips de so per a orquestres. Sostres, teulats i plaques solars van patir trencaments i perforacions a causa de les pedres de gran mida que van caure durant l’episodi d’aproximadament 20 minuts. Tot i que van caure 33 litres d’aigua per metre quadrat en tan sols deu minuts, les pedres van ser el factor més perjudicial a causa de la seva mida i forma aguda, ocasionant trencaments en els teulats i les teules.

Les autoritats van prendre mesures preventives, cancel·lant els esdeveniments festius previstos per evitar riscos als assistents, ja que es pronosticaven condicions meteorològiques adverses. Les activitats de la Festa Major es van traslladar a espais interiors, incloent espectacles infantils i sessions de música amb DJs. Tot i els canvis, la comunitat ha mostrat disposició a col·laborar i celebrar en entorns més segurs.

S’espera que la normalitat torni en els pròxims dies, un cop els efectes de la pedregada siguin tractats i es realitzin les reparacions necessàries a les propietats afectades.