SER Maestrat en directe

La DO de Benicarló obre la porta a noves varietats de carxofa

El CRDOP dona a conèixer la seva iniciativa en la Fira Ruta de Sabor de Castelló

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Carxofa (CRDOP) de Benicarló va participar durant la passada fi setmana en la Fira “Castelló Ruta de Sabor” que organitza la Diputació de Castelló i que en aquesta tercera edició va tenir lloc en la Plaça dels Aules de la capital de la Plana. El Consell Regulador benicarlando va anunciar que en la nova campanya s’incorporaran noves varietats de carxofa al seu DO, com és el cas de la varietat Green Queen.

La incorporació de noves varietats de carxofa a la Denominació d’Origen de Benicarló és una de les novetats que portarà la nova temporada 2023-24. La Conselleria d’Agricultura ja ha aprovat aquest projecte, que implica ampliar el plec de condicions de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, ja que “fins ara solament es trobava sota el paraigua de la DO la varietat Blanca de Tudela, però a partir d’aquesta nova campanya se sumarà també la varietat Green Queen, una varietat reproduïda per llavors”, tal com avançava el director de Qualitat del Consell Regulador, Nacho Lluch.

Van participar també en la fira “Castelló Ruta de Sabor” el president del Consell Regulador, Víctor Morera Forés, i el secretari de l’entitat, Guillermo Edo Barreda. La mostra va acollir un total d’onze expositors de productors de la província i va comptar amb ‘showcookings de la mà dels xefs que atresoren una Estrella Michelin a la província. Des del Consell Regulador de Benicarló es valora la seva participació com una oportunitat per a acostar el producte estrella benicarlando al nombrós públic assistent, però també per a conèixer de prop l’excel·lència i qualitat dels productes i de la gastronomia provincial, tant de costa com d’interior.