SER Maestrat en directe

La Diputació reunix als ajuntaments per a millorar les actuacions contra els mosquits

La Diputació de Castelló ha celebrat una reunió amb els ajuntaments per millorar la coordinació contra els mosquits i combatre més eficaçment les plagues anuals. El diputat de Medi Natural ha explicat que és la primera reunió tècnica del Servici de Control i Tractament de Mosquits i Simúlids de la Província, amb la participació dels ajuntaments i la unitat de Sanitat Ambiental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Durant la jornada, s’han exposat qüestions fonamentals per millorar la coordinació i s’ha destacat la importància de la conscienciació ciutadana i les bones pràctiques. El diputat ha ressaltat la necessitat d’una col·laboració estreta per controlar els mosquits, ja que les accions de la Diputació tenen limitacions en propietats privades.

Es destaca la importància de la coordinació entre ajuntaments, Diputació i Generalitat Valenciana per agilitar les gestions administratives i establir mesures estructurals per al control dels mosquits.

La Diputació està organitzant jornades formatives per a la població i xarrades en col·legis, instituts i associacions veïnals per a prevenir la proliferació del mosquit tigre. També es promou la conscienciació ciutadana sobre l’eliminació d’aigua acumulada en zones privades.

El Servici de control de Mosquits continua vigilant i tractant les zones naturals després de les pluges recents i ha realitzat tractaments larvicides en la zona litoral davant la presència de nivells larvaris baixos.

La Diputació continuarà oferint assessorament tècnic als municipis, insistint en la importància d’eliminar potencials focus per a una major eficàcia en les actuacions contra els mosquits.