La Diputació de Castelló mostra el seu rebuig al finançament singular per a Catalunya

La Diputació Provincial de Castelló ha mostrat el seu rebuig al finançament singular per a Catalunya.

El ple ordinari corresponent al mes d’agost i celebrat este dimarts, ha començat guardant un minut de silenci per part de la corporació provincial davant el presumpte cas de violència de gènere ocorregut este dilluns a la ciutat de Castelló.



Durant la sessió s’ha aprovat una moció presentada pel Govern Provincial i en la qual es rebutja la implementació d’un sistema de finançament singular per a Catalunya, considerant que vulnera els principis d’igualtat entre els ciutadans espanyols i la solidaritat interterritorial, tots dos fonamentals en la Constitució Espanyola

El diputat i portaveu del Grup Popular, Sergio Toledo, ha lamentat el vot en contra dels grups PSOE i Compromís i ha expressat que esta mesura que formaria part de l’acord entre el Partit Socialista de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya per a un acord d’investidura, “suposa un privilegi per a uns pocs que perjudicarà a tots els castellonencs i que pot posar en risc la sostenibilitat dels servicis públics de la nostra província”. Davant esta situació, el diputat provincial ha incidit en què “la Diputació de Castelló no pot mirar a un altre costat mentres es tracte de forma diferent de ciutadans de dins i de fora de la nostra província”, “No demanem ser més que ningú però tampoc menys i el mínim és que en esta defensa de la igualtat dels castellonencs amb la resta d’espanyols estiguérem tots units”, ha remarcat.

En un altre orde de coses, el ple ordinari ha aprovat una moció per a promoure la instal·lació de canviadors inclusius. A través de l’acord que ha comptat amb els vots a favor del Govern Provincial, dels grups de l’oposició PSOE i Compromís, i l’abstenció de Vox, la Diputació de Castelló insta la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al fet que, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, elabore un estudi amb el suport i assessorament de les associacions i entitats valencianes que treballen per a millorar la qualitat de vida dels potencials usuaris de canviadors inclusius. Així mateix, s’haurà d’estudiar els llocs estratègics de cada municipi per a poder instal·lar canviadors inclusius. Com ha indicat la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, una vegada s’elabore el corresponent estudi, “des de la Diputació de Castelló anirem al costat de les diferents administracions amb competències sobre este tema i en funció de les capacitats de cada administració, a col·laborar per a la instal·lació progressiva de canviadors inclusius”. “Esta és una acció amb la qual podem avançar cap a una societat inclusiva i igualitària cap a la qual treballem”, ha afegit la diputada provincial.