SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló llança la nova línia de subvencions de 200.000 euros dirigida als ajuntaments de la província per a la defensa del territori

  • La Junta de Govern d’este dimarts aprovarà les bases de la convocatòria d’ajudes destinades a sufragar despeses d’assessorament i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques

  • Estes ajudes són el reflex del nostre compromís per anar de la mà dels ajuntaments de la nostra província i reforçar les nostres ajudes amb l’objectiu de protegir els interessos de la ciutadania”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

 

 La Diputació Provincial de Castelló llança la nova línia de subvencions de 200.000 euros destinada als ajuntaments de la província per a la defensa del territori.

L’ordre del dia de la Junta de Govern que se celebra este dimarts en la institució provincial inclou l’aprovació de les bases de la convocatòria d’ajudes destinades a sufragar despeses d’assessorament i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l’exercici 2024.

Estes ajudes són el reflex del nostre compromís per anar de la mà dels ajuntaments de la nostra província i reforçar les nostres ajudes amb l’objectiu de protegir els interessos de la ciutadania”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

Esta nova línia d’ajudes sorgix de l’escolta activa que ha dut a terme el Govern Provincial des de l’inici de legislatura i cal recordar que va ser el 20 de juliol, a penes dos setmanes després del ple d’investidura del nou govern en la Diputació de Castelló, quan la presidenta, Marta Barrachina, al costat de la vicepresidenta María Ángeles Pallarés, i el diputat de Transició Energètica, José María Andrés, va mantindre la primera reunió amb representants municipals afectats per esta mena de projectes de megaplantes fotovoltaiques.

Després d’això, es van succeir altres reunions encaminades a continuar avançant en la defensa del territori tant entre els municipis que estan afectats en l’actualitat pels diferents projectes, com amb localitats que puguen veure’s afectades en un futur.

Des de l’administració provincial posem a la disposició de la ciutadania els recursos necessaris perquè els municipis puguen disposar dels mecanismes necessaris per a poder defendre el present i el futur de la nostra província, protegir el territori i els interessos de tots els veïns que puguen veure’s perjudicats per esta mena de projectes”, ha incidit la presidenta de la institució provincial, qui insistix que “creem en la compatibilitat de les energies renovables, la sostenibilitat mediambiental, l’ordenació del territori, el desenvolupament econòmic, i tot això des del consens i el diàleg amb tots els agents implicats”.

Quant a les bases que regiran la convocatòria, el diputat responsable de l’àrea, José María Andrés, ha explicat que “podran beneficiar-se d’esta nova línia d’ajudes els ajuntaments de la província que estiguen afectats per projectes de megaplantes fotovoltaiques i la seua infraestructura d’evacuació en el seu àmbit territorial”.

Pel que fa a les activitats o programes subvencionables, el diputat provincial ha apuntat que “les subvencions es destinaran a sufragar despeses d’assessorament tècnic i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques”. La quantia de l’ajuda no podrà superar el 50% de les despeses subvencionables de l’activitat, sent la subvenció màxima per beneficiari de 20.000 euros. “Es valorarà la superfície municipal afectada pels projectes d’instal·lació d’energia solar i per la seua infraestructura d’evacuació i, dins dels criteris de valoració, també es tindrà en compte l’impacte ambiental de l’actuació”, ha apuntat José María Andrés.

Una altra de les característiques a destacar de les bases és que la convocatòria d’ajudes contempla dos terminis de sol·licituds. Així, la primera convocatòria s’obrirà l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP) i fins al 30 de juny de 2024. L’import màxim a atorgar en esta primera resolució serà de 100.000 euros “i les sol·licituds presentades en este termini inclouran les actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2024 al 30 de juny de 2024, tots dos inclusivament”, ha expressat el diputat José María Andrés.

Per part seua, la segona resolució s’obrirà l’1 de juliol i es prolongarà fins al 15 d’octubre del 2024. L’import màxim a atorgar en esta segona resolució serà de 100.000 euros “i en este cas, les sol·licituds presentades en este termini inclouran les actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2024 fins al 15 d’octubre de 2024, tots dos inclusivament”, ha afegit el diputat provincial.

Esta convocatòria d’ajudes d’un import total de 200.000 euros forma part del full de ruta marcat per este Govern Provincial per a la defensa del territori amb l’objectiu posat en què el conjunt de la província continue avançat i continue generant oportunitats i desenvolupament”, ha conclòs el diputat provincial.