La Diputació de Castelló injecta amb 334.500 euros als municipis amb dèficit hídric

La Diputació Provincial de Castelló ha demostrat la seua agilitat injectant 334.500 euros en temps rècord als municipis que afronten el dèficit hídric amb cubes d’aigua. Dimarts passat, 25 de juny, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, juntament amb el vicepresident Héctor Folgado i el diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, es van reunir amb els alcaldes i regidors dels municipis afectats.

Durant la trobada, es va analitzar la crítica situació de proveïment d’aigua potable que pateixen diversos municipis de la província. “Ens vam comprometre a buscar solucions immediates per a poder garantir un recurs tan necessari i indispensable per a la vida com és l’aigua”, ha explicat Marta Barrachina. Aquest compromís s’ha traduït en una injecció econòmica extraordinària de 334.500 euros. Aquesta setmana, la institució provincial ha treballat per atendre com més aviat millor els municipis que han comunicat problemes de dèficit hídric que afecten el proveïment de la població. Després d’analitzar el cost del servei fins a la data i la previsió del futur cost en el segon semestre de l’any, s’ha fixat la distribució de la injecció econòmica que rebrà cada ajuntament.

La distribució queda així: Ares del Maestrat 45.000 euros; Benafigos 52.500 euros; Canet lo Roig 50.000 euros; Catí 13.000 euros; Costur 51.000 euros; Pina de Montalgrao 5.000 euros; La Pobla de Benifassà 25.000 euros; Puebla de Arenoso 5.000 euros; Rosell 5.000 euros; Vallibona 18.000 euros; Vilar de Canes 5.000 euros; Xodos 55.000 euros i la Torre d’en Besora 5.000 euros. L’assignació per a cada municipi s’aprovarà en el ple extraordinari del divendres 5 de juliol. “Amb aquesta aprovació donem una resposta àgil, eficaç i real per a poder alleujar les dificultats de subministrament i assegurar el proveïment necessari per a la població d’aquests municipis”, ha afegit la presidenta.

A més d’aquesta injecció econòmica extraordinària, la inversió total destinada a garantir l’aigua potable ascendeix a 1,3 milions d’euros. Aquesta suma inclou una convocatòria de subvencions d’un milió d’euros per contribuir a la sostenibilitat econòmica dels ajuntaments de poblacions de menys de 20.000 habitants. Aquesta partida s’ha incrementat un 25%, passant de 800.000 a 1 milió d’euros, destinant-se a actuacions relacionades amb el servei de proveïment i distribució d’aigua potable domiciliària i mesures d’aplicació immediata per garantir el subministrament d’aigua en situacions extraordinàries.