SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló impulsa la formació en integritat institucional per a càrrecs públics

  • La Diputació Provincial de Castelló ha reunit càrrecs públics de tota la província en una jornada formativa centrada en la integritat institucional i el bon govern.
  • L’objectiu principal d’aquesta iniciativa ha estat “sensibilitzar, informar i formar el personal amb responsabilitats públiques per prevenir, detectar i corregir casos de frau, corrupció i conflictes d’interessos”, segons ha explicat el diputat de Recursos Humans, Ximo Llopis.

El diputat ha destacat el compromís de l’equip de Govern Provincial amb els 135 municipis de la província per protegir el territori contra la corrupció. “Hem de ser implacables contra la corrupció, per ètica i per responsabilitat política”, ha afirmat Llopis, subratllant la importància d’abordar aquesta problemàtica de manera efectiva mitjançant la promoció de bones pràctiques.

La jornada formativa, celebrada el 27 de maig de 2024, forma part del Protocol de col·laboració funcional subscrit entre l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana i la Diputació de Castelló. La sessió ha estat dirigida per Joan Linares, director de l’Agència Valenciana Antifrau, i Teresa Clemente, directora adjunta i d’assumptes jurídics de la mateixa agència.

La formació ha tractat les obligacions derivades de la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i la lluita contra la corrupció. Així, es compleix el compromís establert en el punt 5 del protocol, on ambdues entitats es comprometen a realitzar sessions formatives per als càrrecs públics en matèria d’integritat institucional i bon govern.

Llopis ha recordat que a finals del 2023 es va oferir una formació similar dirigida als empleats públics de la província. “Amb aquesta formació, ara destinada als càrrecs públics, continuem el nostre compromís de col·laborar amb l’Agència Valenciana Antifrau”, ha conclòs el diputat provincial.