SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló exigix al Govern Central que la província siga escoltada i atesa i mostra la seua defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments

  • El ple aprova mocions per a la defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments, perquè arriben més recursos humans i materials a la Guàrdia Civil i perquè el Govern Central elabore uns Pressupostos Generals que incloguen les demandes de la província

  • El Govern Provincial reafirma la seua posició al costat dels alcaldes i les alcaldesses en la defensa del territori enfront de la implantació de megaplantas fotovoltaiques en zones que generen un greu impacte als municipis

 La Diputació Provincial de Castelló exigix al Govern Central que la província siga escoltada i atesa i mostra la seua defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments.

El ple ordinari corresponent al mes d’abril celebrat este dimarts ha contemplat l’aprovació de diverses mocions que tenen per objecte la defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments, perquè arriben més recursos humans i materials a la Guàrdia Civil i perquè el Govern Central elabore uns Pressupostos Generals que incloguen les demandes de la província.

La unanimitat ha estat present en el ple en l’aprovació de la moció en la qual la institució provincial sol·licita al Govern d’Espanya que adopte les mesures necessàries per a millorar les plantilles i recursos de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. A través de la moció aprovada, la corporació provincial en el seu conjunt sol·liciten al Govern Central la inversió suficient per a reforçar el treball dels qui protegixen la ciutadania, els recursos suficients per a garantir la seua seguretat i la inversió oportuna per a construir instal·lacions dignes.

En eixe sentit, a través de la moció sol·liciten al Govern d’Espanya que incremente la plantilla de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, així com que es reconsidere la supressió d’unitats del Seprona i garantir la continuïtat de les cinc casernes que tenen previsió de tancament. Les millores en les casernes de Nules, Benicàssim, Almassora, Onda i la comissaria de la Policia Nacional de Vila-real és una altra de les reivindicacions incloses en la moció, a més de la petició al Govern Central perquè faça les modificacions legals pertinents per a declarar als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat professió de risc.

A més de les reivindicacions necessàries quant als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, la Diputació de Castelló també exigirà al Govern d’Espanya que presente un projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2024, que garantisca les inversions necessàries per a la província de Castelló. En este punt, el vicepresident i portaveu del Govern, Héctor Folgado, ha lamentat que el PSOE haja votat en contra que hi haja nous Pressupostos Generals ja que “estan prorrogant un mal pressupost, el de 2023, en el qual la província de Castelló ja va patir una retallada del 14% respecte a l’exercici anterior”. La moció en defensa de la província ha comptat amb els vots a favor del Govern Provincial i Vox, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del Grup Socialista. El vicepresident ha incidit en què “és una moció articulada amb una sèrie de mesures i amb l’objectiu d’aconseguir que la província siga atesa i escoltada”, i ha afegit que s’unix a les peticions realitzades per part de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, a diferents ministeris per a reclamar les necessitats i demandes de diferents sectors de la província, com l’agricultura, la ramaderia, la ceràmica o la costa.

En un altre ordre de coses, el ple també ha aprovat amb els vots a favor del Govern Provincial, PSOE i Compromís, una moció en defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments. En eixe sentit, a través de la moció aprovada en la sessió, la institució provincial manifesta el seu suport als Objectius d’Estabilitat Pressupostària proposats pel Govern de l’Estat, pels quals s’eliminava l’obligació d’un superàvit del 0,2% als ajuntaments i els hauria permés quadrar l’exercici amb l’equilibri pressupostari, amb el consegüent increment de la capacitat inversora de l’administració local per a la qualitat de vida de la ciutadania. Així mateix, la Diputació de Castelló rebutja el vot contrari del Senat a l’Acord del Govern d’Espanya pel qual es fixen eixos objectius d’estabilitat pressupostària i de deute públic per al conjunt de les Administracions Públiques i per a cadascun dels subsectors per al període 2024- 2026, que hauria suposat un augment de la capacitat inversora als ajuntaments i les comunitats autònomes.

A més de les mocions aprovades, durant el ple d’este dimarts el Govern Provincial ha reafirmat la seua posició al costat dels alcaldes i alcaldesses en la defensa del territori enfront de la implantació de megaplantes fotovoltaiques en zones que generen un greu impacte als municipis. En eixe sentit, la presidenta Marta Barrachina ha posat en valor la línia d’ajudes per a la defensa del territori que s’ha aprovat en la Junta de Govern d’este dimarts. “Complim una vegada més amb la paraula donada”, ha afirmat la dirigent popular. Esta convocatòria de subvencions va destinada a sufragar despeses d’assessorament i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l’exercici 2024.