SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló destaca la creativitat dels Premis ATC Impulsa per a fomentar el creixement de la indústria ceràmica

La Diputació Provincial de Castelló subratlla la importància dels Premis ATC Impulsa, que enguany celebren la seva sexta convocatòria, per a estimular el desenvolupament de la indústria ceràmica. Aquests premis tenen com a objectiu reconéixer els treballs de recerca realitzats per estudiants de diverses branques relacionades amb aquesta indústria.

El diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha assistit a la presentació oficial d’aquesta edició, destacant la rellevància d’incentivar la creativitat, la innovació i la formació des de jove. Segons Pallarés, iniciatives com els Premis ATC Impulsa són essencials per a fomentar el creixement, la curiositat i l’aprenentatge en totes les fases de la indústria ceràmica.

L’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics, responsable dels premis, valora la formació entre els tècnics ceràmics i el desenvolupament de recerques tant tècniques com de disseny. Aquesta aposta per la formació i investigació busca generar coneixements que puguin aplicar-se i transferir-se al sector ceràmic.

Pallarés ha afirmat que la ceràmica, amb la seva capacitat d’innovació, ha aconseguit situar Castelló com un referent internacional, gràcies al clúster ceràmic i la col·laboració conjunta. Ha destacat que la indústria ceràmica és un aliat inestimable per a la Diputació de Castelló, compromesa a recuperar el seu lloc i impulsar el seu creixement en temps de canvis i transformacions.

El diputat ha animat els estudiants de cicles formatius i ensenyaments superiors a participar en els premis i a proposar nous projectes per continuar mantenint Castelló com una província creativa i singular en el món de la ceràmica.

Els interessats a participar tenen fins a l’11 d’octubre per presentar els seus projectes. Cada treball guardonat rebrà un premi de 1.000 euros, que serà lliurat el 7 de novembre durant la segona jornada de la Fira Destaca al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real.