La Diputació de Castelló aconsegueix adjudicar obres clau en depuració d’aigües a la província per valor de 1,5 milions d’euros després que els contractes quedaren deserts

La Diputació Provincial de Castelló donarà resposta a les demandes de tres municipis de l’interior de la província en matèria de depuració d’aigües construint una planta de tractament i dues estacions de bombament que resolguen problemes històrics. I ho farà gràcies al treball realitzat per a adjudicar obres clau quant a depuració d’aigües es refereix per valor de 1,5 milions d’euros després d’haver quedat deserts els contractes inicials, per la qual cosa s’ha optat per un negociat simplificat.

Les obres es realitzaran en els municipis de Vallibona, Higueras i Vilanova d’Alcolea, enclavades “en un interior que hem convertit en bandera de les nostres polítiques” i que rebran 1,5 milions d’euros perquè invertir en el món rural és garantir l’èxit al conjunt de la nostra província”, informa la presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina.

La presidenta de la Diputació ha fet aquestes declaracions reafirmant “el compromís i voluntat d’aquesta institució provincial que mira a l’interior amb el desig de respondre a les seues demandes” i “fer-los la vida més fàcil als seus veïns”. I en aquest desafiament, “la construcció de depuradores i estacions de bombament són objectiu clau”.

A Vallibona, la Diputació serà present per a impulsar la construcció d’una planta depuradora que té un pressupost de 775.601,760 euros. Per al cas de Higueras, la urgència d’aquest municipi per comptar amb un sistema de bombament que permeta conduir els residuals fins a la depuradora de Pavías arribarà amb una inversió de 243.052,69 euros.

Finalment, l’estació de bombament que s’instal·larà a Vilanova d’Alcolea permetrà tractar els residuals en la planta depuradora de Benlloc. En aquest cas el pressupost total de 439.519,24 euros.

On uns altres no apleguen”

Tal com ha relatat el diputat provincial del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, “la Diputació arriba on uns altres no apleguen” i aquest propòsit “es reflecteix en inversions que es materialitzen en el terreny i que resolen veritables maldecaps per a alcaldesses i alcaldes, com el cas d’aquests tres municipis”.

Amb aquests tres projectes, ha conclòs Iván Sánchez, “es dona resposta d’una forma eficaç i diligent a un problema històric d’aquestes localitats. Invertim per a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i assegurar els recursos que mereix el nostre interior. Complim”, ha declarat el diputat provincial delegat del Cicle Integral de l’Aigua.