SER Maestrat en directe

José Martí aplaudeix la labor divulgadora de les oliveres mil·lenàries de la província realitzada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia

Les diputacions de Castelló, Tarragona i Terol han rebut un homenatge per part de la Mancomunitat de la Taula del Sénia a Càlig

N. de P.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat la importància patrimonial que suposen les oliveres mil·lenàries per a la província de Castelló, així com la potencialitat turística i de desenvolupament econòmic que comporta la seua cura i conservació per als municipis de la comarca. Ho ha manifestat hui en Càlig, en l’acte de reconeixement als presidents de la diputacions de Castelló, Tarragona i Terol organitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia. També han assistit el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, i la diputada provincial de Terol, Susana Traver.

Martí ha recordat que la defensa d’aquests arbres mil·lenaris «ens concerneix a tots», raó per la qual la institució provincial ve subvencionant amb 22.500 euros anuals a la Mancomunitat per a la realització d’activitats de divulgació «del patrimoni natural i cultural que representen».

El president ha agraït «aquesta important labor», i també la que Taula va realitzar durant la primera dècada del segle XXI, «quan va impulsar les labors d’asfaltat d’innombrables camins, que són fonamentals per a la comunicació entre els municipis de la zona i, per extensió, per al desenvolupament d’activitat econòmica i creació de llocs de treball», alguna cosa que ha recordat que «en l’entorn rural cobra una inusitada importància».

Territori de trobada

Martí també ha posat en valor l’obra realitzada al llarg dels anys per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, «un territori per a la unitat dels pobles i les persones de tres comunitats diferents, els habitants de les quals tenen moltes coses en comú».

En aquest sentit ha assenyalat que «el Sénia és Aragó, el Sénia és Catalunya i el Sénia és Comunitat Valenciana, un punt de trobada i enteniment que ha cobrat especialment transcendència en temps no gaire llunyans en els quals s’han produït moltes ferides que encara estem intentant estroncar». Ha afegit que «la gent del Sénia és especial i sap posar en valor el que ens uneix a tots».

El dirigent provincial ha agraït al president de la Mancomunitat, Daniel Pallarés, el treball realitzat en aquests anys, així com «a l’autèntic alma mater de l’entitat, Jaume Antich». També ha agraït l’hospitalitat de Càlig i de la seua alcaldessa, Ernestina Borràs, i la regidora Ruth Sanz.