SER Maestrat en directe

Falomir recorda que a la província “només s’inauguren noves infraestructures en seguretat amb presidents socialistes

El portaveu a la Diputació recorda que el conveni amb la Guàrdia Civil anunciat per Barrachina no és cap novetat i reprotixa al PP que no construïra ni alçara cap caserna durant els mandats de Rajoy

El portaveu socialista a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha recordat a Marta Barrachina que els convenis de la corporació provincial amb la Guàrdia Civil per a obres de manteniment en casernes de la província “no són cap novetat”. Falomir ha recordat que el socialista José Martí ja va signar durant el seu mandat diversos convenis amb la ‘Benemérita’ “i a més de major quantia”.

Segons el representant del PSPV, “la diferència entre els socialistes i el PP és que nosaltres no usem eixes dades per a fer demagògia, ni fer política partidista en un tema tan seriós com és la seguretat, enganyant la ciutadania”. “Només amb l’obra que s’està realitzant en la caserna de Borriana, consistents en la millora de vestuaris, calabossos, accessibilitat i zones comunes de 225.000 euros ja superen la quantitat de 220.000 euros que la Diputació s’ha compromés a realitzar”.

Samuel Falomir també ha volgut recordar les dues obres importants que s’estan realitzant en les casernes de Segorbe i Borriana de millora energètica, que consisteixen en l’aïllament exterior de façanes i cobertes, canvi de finestres, il·luminació interior i panells solars. Segorbe compta amb un pressupost d’1.820.372 euros i Borriana amb 2.279.064 euros.

A més a més, ha volgut posar l’accent en el fet que les últimes casernes de la Guàrdia Civil que es van construir a la província de Castelló van ser a l’Alcora en 2010 i el de Morella i Orpesa en 2011 amb Zapatero com a president del Govern. “La nova comissaria de la Policia Nacional de Castelló també es va realitzar en aquest període, mentre que en les dues legislatures de Rajoy no es va construir ni una sola caserna, ni es va redactar un sol projecte”. “Només s’inauguren noves infraestructures en seguretat amb presidents socialistes”.

Finalment, Falomir ha declarat que “de nou, un president del Govern socialista, Pedro Sánchez, farà que aquesta província compte, com a mínim, amb dues infraestructures noves com seran la nova comissaria de la Policia Nacional a Vila-real i la caserna de la Guàrdia Civil d’Almassora”.