Èxit de participació del curs de ‘Reclam Bucal’ a Canet lo Roig

Un total de 54 participants procedents de poblacions de la comarca del Maestrat com Rossell, Càlig, Traiguera, La Jana, entre altres, i distribuïts en dos grups, han participat en el curs de ‘Reclam Bucal’, que s’ha celebrat, per primera vegada, a Canet lo Roig durant els dies 2, 10,12 i 13 de setembre en l’ermita de Santa Isabel sota la direcció del calijó, Enrique Marzá.
Organitzat per APAVAL, en col·laboració amb l’Ajuntament de Canet lo Roig, la Diputació de Castelló i la Societat de Caçadors ‘La Tortola’ de Canet lo Roig, estava dirigit a totes aquelles persones que volien aprendre esta tècnica autòctona i ancestral de simular el cant d’alguns pardals.
L’acte de clausura es va celebrar anit amb la benvinguda de l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, i el diputat provincial d’Esports i Caça de la Diputació de Castelló, Iván Sánchez, que és a més l’alcalde de Sant Jordi.
Seguidament, va tindre lloc la ponència ‘L’escopeta i el parany’, a càrrec de Miguel Ángel Bayarri, president d’APAVAL, mentres que Joaquín Vidal, president de la Federació de Caça de Tarragona, va dissertar sobre ‘La caça del tord al Maestrat’. La jornada va acabar amb una demostració de cant de reclam a càrrec d’Enrique Marzáper i un sopar de germanor.
La primera edil del municipi explicava que “estem molt satisfets per la gran resposta que ha tingut el curs de ‘Reclam Bucal’, més quan es tracta d’una de les tradicions més arrelades al nostre territori, per tant, iniciatives com esta, fan que poséssem en valor costums que formen part del patrimoni social i cultural dels nostres pobles. A tot això, cal afegir que Canet lo Roig ha sigut l’escenari, per primera vegada, d’este curs, i espere que no siga l’últim sinó el primer de molts més”.
L’alcaldessa Pallarés també agraïa a APAVAL i a la Societat de Caçadors ‘La Tortola’ de Canet lo Roig “l’esforç realitzat” recordant que “iniciatives com esta afiancen encara més l’essència dels nostres pobles”.
Per la seua banda, el diputat provincial, Iván Sánchez, va recordar que la Diputació de Castelló subscriurà un conveni amb Apaval de 20.000 euros per a sufragar la realització de les proves de la cistella malla i preservar el ‘parany’.