SER Maestrat en directe

Vinaròs amplia fins a finals d’octubre una temporada turística amb 152 actes per a tots els públics

Cinema sota les estrelles, esports, visites guiades, teatre, gastronomia o fins i tot comerç són algunes de les propostes turístiques i culturals per gaudir de l’estiu

Aquest matí el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, acompanyat per la regidora de Cultura, Paula Cerdà, ha presentat a la Biblioplatja la nova programació d’activitats per aquesta temporada estiuenca. Es tracta d’una agenda variada, amb propostes per a tots els públics i totes les edats, perquè tant veïns com visitants puguen gaudir d’unes experiències úniques.

El regidor Albella ha indicat que “es tracta d’un total de 152 propostes que inclouen cinema, teatre, exposicions, circ, activitats infantils, gastronomia, esports, visites guiades i música entre altres, que s’allargaran fins al mes d’octubre, amb l’objectiu de perllongar la temporada turística”.

Pel que fa a les principals novetats, destaca el Quiosc de les Arts: Monòlegs d’Estiu amb actuacions de Juan José Albiñana per al 8 d’agost, Álex Martínez per al 15 i Carol Tomàs per al 22 d’agost. Albella detallava que es tracta d’una nova proposta en clau d’humor que s’oferirà a les cavallerisses del Santuari de la Misericòrdia, pèrgola del passeig de Fora del Forat i jardí de l’antic convent de Sant Francesc.

Una altra de les novetats per aquesta nova temporada serà la celebració de Vinaròs Arts Escèniques – ArriscArte per al mes de setembre. La regidora Cerdà ha explicat que “s’ha decidit apostar per un nou format que es farà a la pèrgola del passeig de Colom amb tres actuacions de gran qualitat que estaran relacionades amb el món del circ”. Segons indicava sobretot s’ha volgut evitar la saturació d’actes per als mesos de juliol i agost i traslladar-ho fins al setembre per ajudar a allargar la temporada alta.

En relació a la gastronomia, també hi haurà importants novetats amb la celebració de les I Jornades de la Cuina de la Tonyina Roja, gràcies a la col·laboració de Vinaròs Gastronòmic, del 15 de setembre a l’1 d’octubre. A més, també es comptarà amb el II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor organitzat per la Diputació del 20 al 22 d’octubre amb la presència de diferents xefs amb estrella Michelin.

La programació de l’estiu també comptarà amb les visites guiades amb “Vinaròs poble de pescadors”, una ruta per a donar a conéixer la tradició marinera de la localitat i del Mediterrani. “Treasure Hunt Vinaròs: L’epopeia de Barba-rossa”, en aquest cas es tracta d’un joc d’habilitat amb proves i pistes d’enginy sobre el patrimoni de Vinaròs, tota una experiència interactiva per a tota la família. “Cicloturisme interpretat: Vinaròs amb un parell de rodes”, un recorregut amb bici per descobrir les mil·lenàries petjades dels mercaders, els conreus tradicionals de la localitat o algunes de les cales més secretes de Vinaròs, entre altres sorpreses. “

“Esmorzar a trenc d’alba: Senderisme interpretat a Sòl de Riu”, en aquest cas una experiència diferent per gaudir de la sortida del sol i escoltar llegendes i històries relacionades amb l’alba, mentre es gaudeix d’un esmorzar de quilòmetre 0. Tancaran les visites guiades “Caçadors de tòfones al Puig”, una experiència on els participants hauran de trobar aquest producte tan exquisit i “La Verema sota la lluna plena Moon & Wine”, una activitat per explicar els secrets i llegendes de la verema nocturna que inclourà el tradicional trepitjat del raïm.

Les entrades per a les visites guiades es poden aconseguir al web de Turisme Vinaròs www.turisme.vinaros.es, on també es pot consultar tota la programació.

El Vinaròs Arena també formarà part de la programació amb l’espectacle Aladdin de l’Acadèmia Locura, Campanadas de boda de Puro Teatro i Priscilla, una estrella en La Vegas de La Farsa Compañía. Així mateix, l’empresa Cines Castellón portarà a terme els espectacles Tadeo Jones “La tabla esmeralda” i El musical de los 80s y 90s.

Tota l’extensa programació que s’ha preparat fins al mes d’octubre es pot consultar al web www.turisme.vinaros.es i també a la Tourist Info amb els fullets que s’han editat en valencià, castellà i francés.