SER Maestrat en directe

Es pressuposta la licitació per a la reconversió de l’antiga N-340 de Vinaròs

L’actuació, valorada en 6.928.212€, IVA inclòs, inclou la construcció de sis noves rotondes amb il·luminació solar, l’asfaltat del tram urbà i creació d’un carril bici i zona per a vianants de 5km, a més de fer intervencions de drenatge en diferents punts del traçat

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha pressupostat la licitació de l’adequació de l’antiga N-340 al seu pas per Vinaròs amb la quantitat de 6,9 milions d’euros, IVA inclòs. Cal destacar que aquest és un dels 121 projectes de tota Espanya que el Ministeri ha catalogat com a prioritari per oferir una via més segura, amable i integrada amb el municipi.

La inversió compta amb el finançament de la Unió Europea amb els fons Next Generation. Aquest projecte, junt a la resta, compta amb un pressupost total de 357 milions, dels quals 62 milions ja s’han licitat i es troben en fase d’execució.

Des del Ministeri assenyalen que la finalitat és transformar la carretera en un nou vial que puga oferir una major seguretat viària a l’antiga N-340, especialment en els punts més crítics de la carretera amb construcció de sis rotondes.

Major seguretat viària

Pel que fa a les sis rotondes, la primera d’elles serà al Portal del Mediterrani, la segona a la zona d’accés al polígon de les Capçades des de la caserna de la Guàrdia Civil, la tercera a l’accés a la N-232 davant de Vulcanizados Serret, la quarta al creuament del Camí de Carretes amb la carretera Vella d’Alcanar i la cinquena a la zona de Saldonar amb Els Ameradors, al quilòmetre 148. En relació a la sisena rotonda es farà a la N-232 per millorar l’accés a la Ciutat Esportiva.

Reversió de l’antiga N-340

Cal destacar que la recepció de la via i els enllaços, amb un total de 13km de carretera, no es produirà fins que estiguen executades totes les obres de millora per part del Govern central.