SER Maestrat en directe

Es presenta l’espectacular programació de la XXI Fira del Llibre de Vinaròs

N. de P:

Enguany com a novetat les activitats començaran aquest dissabte amb el 1r Tast de Lletres amb la participació d’una vintena d’escriptors que presentaran els seus llibres

El regidor de Cultura, Fernando Juan, amb la tècnica de la Biblioteca Municipal, Maite Arnau, i la coordinadora de l’entitat cultural Dijous d’Arts, Amàlia Roig, ha presentat aquest matí la programació de la XXI Fira del Llibre que se celebrarà el dissabte 22 d’abril a la pèrgola del passeig de Colom. Una vegada més l’espai s’omplirà amb una seixantena de haimes amb les últimes novetats literàries, entitats culturals, editorials, floristeries i institucions. Així mateix, també es comptarà amb una extensa programació d’activitats que inclouran actuacions musicals, contacontes i animació infantil, entre moltes altres propostes.

Com a novetat enguany es farà el 1r Tast de Lletres aquest dissabte al Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet. Segons ha detallat Roig es comptarà amb la participació d’una vintena d’escriptors i escriptores que presentaran els seus llibres, a més de realitzar una taula de debat. La finalitat és donar a conéixer els autors i autores del territori, així com apropar la seua obra als lectors. Les activitats començaran a partir de les 9:00h amb entrada lliure.

Pel que fa a la Fira del Llibre, que se celebrarà el 22 d’abril, el regidor Juan assenyalava que la mostra comptarà amb els espais Isabel-Clara Simó amb l’escenari principal on es faran les actuacions musicals, lectures dramatitzades i espectacles per a tots els públics, la zona Gloria Fuertes amb activitats destinades per al públic infantil i l’espai Oscar Wilde amb més propostes culturals i literàries. Juan indicava que enguany els autors i autores faran la signatura de llibres en els mateixos estands on es vendran les seues obres, d’aquesta forma els lectors podran parlar amb els mateixos escriptors.

Per la seua banda, Arnau comentava que enguany es tornarà a realitzar la campanya “Salvem un llibre” amb la finalitat de donar una segona vida als exemplars usats. Segons explicava per la compra d’un llibre a les paradetes s’entregarà un val regal que es podrà bescanviar pels exemplars que hi haurà en aquest punt de la Fira, amb l’objectiu de donar una segona vida als llibres usats i fomentar la lectura.

En relació a la programació, Arnau detallava tots els actes que es faran amb les actuacions de la Rondalla Vinarossenca Mar i Terra, la Colla de Nanos i Gegants, Les Camaraes i la Muixeranga, entre altres. Així mateix, afegia que també hi haurà tallers infantils, contacontes i animació per a tota la família.

Per últim, el regidor Juan agraïa la col·laboració i el treball de totes les persones i entitats que faran possible un any més la celebració de la Fira del Llibre, que convertirà Vinaròs en el referent cultural de la comarca el proper 22 d’abril.

Actes previs

La planta baixa de la Biblioteca Municipal acull des d’avui i fins al proper 27 d’abril l’exposició il·lustrada del llibre El riu de Gerard Vergés e Ignasi Blanch, a més del diorama Sant Jordi allibera al poble de la bèstia.