SER Maestrat en directe


ERPV, Podemos i EUPV proposen incentivar els lloguers de llarga durada a Benicarló

N. de P:

Ana López, número 2 de la nova coalició benicarlanda d’esquerres, exigeix que es continuïn recuperant per a ús social els habitatges que actualment es troben en mans de la SAREB.

Héctor Illueca, vicepresident 2n de la Generalitat i conseller d’Habitatge per Unides Podem, anunciava la setmana passada que 583 cases de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) passaran a formar part del parc públic d’habitatge del País Valencià, algunes d’elles a Benicarló.

“Des de l’Ajuntament lluitarem perquè tots aquests habitatges en mans de la SAREB, 166 segons les seves pròpies dades oficials, passin a integrar-se al parc públic d’habitatge social a Benicarló”, es comprometia Ana López. “No és necessari que es creïn més ni construir més, sinó mobilitzar aquest parc de cases buides, incentivant als seus propietaris perquè les cedeixin en lloguer.”

Després de comprovar el problema per a trobar lloguer habitual de llarga durada en comptes del destinat a ús turístic, ERPV, Podemos i EUPV proposen que la Conselleria d’Habitatge tramiti les ajudes necessàries per a rehabilitar i condicionar els habitatges que ho requereixen abans de posar-les en el mercat, així com que s’estudiï la manera de poder assegurar als propietaris el cobrament del seu lloguer.

La nova coalició local que formen Esquerra Unida, Podemos i Esquerra Republicana del País Valencià també advoca perquè Benicarló s’uneixi a la Xarxa Xaloc, xarxa d’oficines locals d’Habitatge, Regeneració Urbana i Rehabilitació, creada com un instrument de cooperació i col·laboració en aquest àmbit entre la Generalitat i les entitats locals.

Precisament López serà la número 2 de la candidatura de la coalició d’esquerres que presenta a Enoc Altabás com a candidat a l’alcaldia de Benicarló. Ana López (Benicarló, 1967) va estudiar FP en Administració de PIMES i ha treballat com a governanta en hotels de la província. Políticament, és portaveu municipal de Podem Benicarló, responsable de la Intercomarcal Castelló Nord Interior i membre del Consell Ciutadà Valencià.