SER Maestrat en directe

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El vaixell humanitari Aita Mari pren la mar des de Vinaròs amb el suport massiu del crowdfunding

Aquest dilluns, 12 de febrer, el vaixell de Salvamento Marítimo Humanitario (SMH), Aita Mari, començarà la seva primera missió de l’any i la dotzena de la seva història, gràcies al suport obtingut a través d’una campanya de crowdfunding iniciada el passat 3 de gener. Aquesta iniciativa ha superat totes les expectatives, permetent no només cobrir els costos de combustible i aliments per a la missió, sinó també continuar recaptant fons per a reparacions i actualitzacions necessàries del vaixell. La campanya de finançament col·lectiu romandrà activa fins al final de la missió, amb l’objectiu de seguir recaptant suport.

La partida de l’Aita Mari es produeix en un context de crisi humanitària global, amb un augment de la violència i el desplaçament en regions com Gaza, Síria, Pakistán, Afganistán, Congo i Yemen, entre d’altres. Enfront d’aquesta situació, i davant la resposta insuficient dels governs europeus, que han adoptat postures criminalitzadores cap a les persones migrantes i les organitzacions d’ajuda, SMH es compromet a continuar proporcionant suport humanitari als més necessitats.

Aquest esforç no seria possible sense la generositat i solidaritat de les persones i entitats col·laboradores que han recolzat la missió, demostrant un cop més la importància de la societat civil en la resposta a les crisis humanitàries. SMH continua compromès amb la seva missió de denúncia i assistència en el Mediterrani central, destacant la urgència de protegir i ajudar a les persones més vulnerables en trànsit.