SER Maestrat en directe

El Riu Sénia Benicarló «B» d’escacs cau als quarts de final en una temporada històrica: una gesta que perdurarà

El filial del Club d’Escacs Benicarló brilla a Barcelona, tot i la derrota a quarts de final

El Riu Sénia ‘B’, representant del Club d’Escacs Benicarló, ha tancat una temporada històrica amb una brillant participació a Barcelona, disputant els quarts de final entre els campions de tots els grups de Tercera Provincial. Després de liderar el grup II de Tarragona i assegurar-se l’ascens a Segona per a la temporada 2025, el Riu Sénia ‘B’ s’ha proclamat campió provincial per davant dels altres primers de grup, posicionant-se entre els 8 millors equips de la categoria de tota la Lliga Catalana.

Diumenge 14 d’abril, l’equip es va desplaçar fins al districte de Ciutat Vella de Barcelona per disputar la ronda eliminatòria a l’Agustí ‘C’. Malgrat les ràpides derrotes d’Eloi Forés i Albert Torrens, els jugadors Miguel Gea i Juanma Taus van lluitar amb esperança d’aconseguir un empat a 2 punts que hauria estat favorable als benicarlandos. No obstant això, els barcelonins van aconseguir imposar-se en tots els taulers, acabant amb un marcador final de 4 a 0.

Tot i la derrota, el desplaçament del Benicarló ‘B’ fins a Barcelona va ser històric, amb una expedició completada pel delegat Enoc Altabás i pel suplent i amfitrió Juan Cabezos.

Mentrestant, el mateix matí de diumenge, va començar a casa el Memorial José Miguel Aicart 2024, en honor al recordat jugador benicarlando de partides ràpides. Un total de 31 jugadors participaran en aquest campionat local durant tres setmanes consecutives. Les primeres rondes han mostrat el potencial de les promeses, que han plantat cara als jugadors més veterans.

Entre els destacades actuacions, el sub18 Patrik Rus i el sub12 Darian Florin van aconseguir punts davant de jugadors experimentats, mentre Marina Vilanova va destacar en el duel femení sub10. També s’observa l’actuació del sub10 tirijà Alexis García i del sub8 local Darío Bretó.

Així mateix, el Club d’Escacs Benicarló va participar dijous 11 a la jornada de promoció de l’activitat física i l’oci saludable, organitzada per la Regidoria de Joventut a la plaça de la Constitució.

La temporada d’escacs a Benicarló continua amb èxit i participació, consolidant-se com una activitat destacada en la vida esportiva i cultural de la localitat.