SER Maestrat en directe

El restaurant la Torre del Visco de Fuentespalda amb el xef Alejandro Gil ha estat el guanyador de la XX edició del concurs nacional de cuina aplicada al llagostí de Vinaròs.

La decisió del jurat presidit per Hernen Luchetti, xef executiu del grup Ca Roca de Girona, va atorgar el llagostí d’or i els 1500 € del primer premi a la creació “llagostí a la sorra i gaspatxo d’herbes” que va presentar Gil.

El llagostí de plata i els 1000€ de premi es van anar al restaurant L’Era de les Nogueres d’Osca representat pel xef Christian Mor mentre que el tercer premi i llagostí de bronde amb 500 € de premi ha estat per a Restaurant Esquer de Madrid amb el xef Ariel Munguía.

A més dels premiats van participar en l’esdeveniment els restaurants El Cultivable Golf Resort d’Alacant, Ambivium de Peñafiel – Valladolid, Ca Ros Restaurant Borriana, El Carreter de Xara (Alacant) , Gaudir Restaurant de Alcossebre, Nou Bar de Vinaròs, i La Suculenta de Benicàssim.

Previ a la decisió del Jurat i lliurament de premis l’Ajuntament de mans de l’alcalde Guillem Alsina i del regidor de turisme Marc Albella va lliurar també diplomes a quatre establiments de Vinaròs que durant el 2022 han rebut alguna distinció de les guias gastronòmiques mes prestigioses cas de Michelin o Repsol, o d’ambdues, cas de Rubén Miralles. També es va reconèixer a Nou Bar, La Carabassa i A foc lent.

El concurs va començar a les cinc de la tarda en el mercat municipal amb una assistència de públic massiva mentre que els restaurants que formen l’Associació Vinaròs gastronómic van oferir una degustació per a enaltir el producte emblemàtic de la ciutat.