SER Maestrat en directe

El PSPV reclama a la Generalitat que no elimine les funcions de les mancomunitats per a garantir la igualtat d’oportunitats a Castelló

  • El PSPV de la Diputació de Castelló defensarà en el ple de maig una moció per a reclamar a la Generalitat, liderada pel PP de Mazón, que respecte les figures arrelades de les comarques i les mancomunitats i no s’eliminen les seues funcions regulades per la llei.

El text, signat pel portaveu Samuel Falomir, insta a blindar les mancomunitats d’àmbit comarcal i a dotar-les d’un finançament digne perquè puguen desenvolupar les seues competències, especialment d’atenció social.

“És un nou atac de les dretes a les administracions més pròximes, un atac contra l’autonomia municipal i neguen la identitat territorial com la de l’Alt Palància”, ha afirmat el diputat Benjamín Escriche. “No podem permetre que la Generalitat buide de sentit les mancomunitats, que són una eina fonamental per a garantir la igualtat d’oportunitats en tota la província”.

“El PP només pensa en València i no en la singularitat pròpia de Castelló i s’oblida que els pobles xicotets i mitjans, que ara podrien tindre problemes per a garantir tots els serveis públics”, ha denunciat Escriche. “Si s’aprova la llei tindrà unes conseqüències nefastes per a l’interior. En el cas de la Mancomunitat de l’Alt Palància no es podran subscriure convenis i es ressentirà tant el nombre com la qualitat de serveis oferits”.

Els socialistes demanaran que es pare la tramitació de la llei i que la Diputació, “si Marta Barrachina es creu el seu paper i el seu discurs, augmente l’aportació a les mancomunitats per a evitar que queden ofegades econòmicament després de la destralada de Mazón d’un 90% als fons destinats a les agrupacions comarcals”.

La defensa de les mancomunitats com a eina fonamental per a la cohesió territorial i la igualtat d’oportunitats a Castelló és una prioritat per al PSPV, que lluita per evitar els efectes negatius de les polítiques del PP que poden afectar greument els serveis públics i el teixit social de la província.