SER Maestrat en directe

El PSPV planteja un front comú per a exigir la regeneració de la costa d’Alcossebre «davant el silenci del govern local» per a aplacar qualsevol efecte negatiu sobre el turisme

 

El candidat a l’alcaldia, José Herrera, planteja la creació d’una senda litoral a la zona de Capicorb que s’adapte a l’entorn i es convertisca en un atractiu més de la localitat turística

N. de P:

El candidat a l’Alcaldia d’Alcalà de Xivert i Alcossebre pel PSPV-PSOE, José Herrera, reivindicarà davant l’equip de govern del PP la creació d’un front comú per a reclamar la regeneració de la costa «davant els símptomes de regressió que presenta la franja costera». Herrera explica que, a l’igual que ocorre en altres indrets de la província, el litoral d’Alcossebre també pateix els efectes dels temporals i de la bravesa de la mar, que any rere any s’engoleix un poc més de platja «sense que s’actue de forma estructural». «No volem ‘parxes’, exigim la restauració de les platges per a evitar la pèrdua continuada de terra per l’avanç de la mar».

 

El cap de llista dels socialistes ‘gaspatxers’ considera que «cal actuar perquè aquest fenomen progressiu i silenciós no afecte al turisme, la principal font d’ingressos de la nostra localitat». José Herrera assegura que «la deixadesa del govern del Francisco Juan Mars en els últims 20 anys ha propiciat que, a dia de hui, les nostres platges compten amb menys terreny d’ús i arena i estiguen més degradades que mai». «Mai s’ha escoltat l’Ajuntament alçar la veu per a demanar una solució a un problema que algun dia ens pot explotar en les mans. Més val ser previngut i anar salvant etapes ara que quan siga massa tard». Un projecte, explica, «pot estendre’s anys a l’espera de tots els informes favorables. No ens podem permetre perdre més temps».

 

Dintre de les propostes que aspira a fer realitat en la pròxima legislatura, el representant del PSPV planteja la creació d’un sender litoral naturalitzat a Capicorb. Segons l’alcaldable socialista fins a hui no existeix cap zona de pas adaptada per al pas de persones i es dona el cas de l’existència de zones de perill especialment durant les hores en que hi ha menys llum. «Volem augmentar l’atractiu turístic d’Alcossebre amb noves iniciatives i projectes».