SER Maestrat en directe

El PSPV denuncia la falta de suport de Marta Barrachina als municipis afectats per macroprojectes energètics

  • Rhamsés Ripollés anuncia que el grup socialista presentarà al·legacions perquè la institució oferisca ajuda a totes les localitats afectades per projectes eòlics, incloent-hi les vies d’evacuació, i no només als solars.

El grup socialista a la Diputació de Castelló ha denunciat aquest dimarts la manca de voluntat de Marta Barrachina per escoltar l’oposició i tindre en compte les seues iniciatives per a protegir l’entorn natural de la província. Segons el diputat Rhamsés Ripollés, el PSPV ha proposat que l’equip de govern amplie les ajudes per a cobrir les despeses derivades de la defensa legal contra macroprojectes energètics a més municipis, incloent-hi les localitats afectades per les línies d’evacuació de parcs eòlics.

“La resposta del PP ha sigut un ‘no’ rotund i amb això estan donant l’esquena a municipis com Cinctorres, Portell i Morella, els ajuntaments dels quals tenen un front obert contra el projecte de Forestalia”, ha assenyalat Ripollés. “No entenem la falta de diàleg i voluntat d’acord”.

El PSPV considera que no és just que només es beneficien d’aquestes ajudes els municipis on se situen o es pretenen instal·lar físicament les macroplantes. “Les línies d’evacuació també tindran un impacte significatiu en el territori d’altres localitats i aquestes també tenen el mateix dret a defensar el seu patrimoni natural i rebre el suport de la Diputació provincial”.

Ripollés ha lamentat la manca de resposta de l’equip de govern davant aquesta proposta, la qual cosa tanca ara com ara la porta a aquests municipis a comptar amb el suport institucional de la Diputació. “Des del PSPV presentarem al·legacions perquè no es discrimine cap poble i perquè tots aquells que es vegin afectats per aquestes macroplantes tinguen les mateixes oportunitats de defensar els seus interessos”.

Aquesta proposta del PSPV s’emmarca en el seu compromís amb la defensa del territori, ja que consideren que les macroplantes i les vies d’escapament poden tindre un impacte negatiu important en el medi ambient i en el paisatge. “Energies renovables sí, però de forma ordenada i raonable”.