SER Maestrat en directe

El PSPV de Castelló lamenta que les tres institucions del PP es donen l’esquena i liquiden la programació conjunta al voltant del Dia Mundial dels Museus

Ruth Sanz critica la falta de respecte del PP “a la lliure creació cultural” en censurar revistes en valencià i vetar la commemoració de ‘l’Any Estellés’

El PSPV de Castelló lamenta que els governs del PP i Vox constituïts després de les eleccions de maig de 2023 no hagen sigut capaços d’entendre’s i elaborar una programació cultural conjunta entorn del Dia Mundial dels Museus, que hauria d’haver-se celebrat aquest passat cap de setmana. Aquesta iniciativa, el ‘Dimcas’, es va forjar la passada legislatura amb molt d’èxit gràcies a la col·laboració conjunta dels executius socialistes de la Diputació, la Generalitat, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i altres municipis de la província.

 

En paraules de la diputada socialista Ruth Sanz, “la supressió del ‘Dimcas’ és un menyspreu cap al treball fet en anys anteriors i una mostra més de la falta d’interés del Partit Popular per la cultura”. En aquest sentit, fa referència al fet que Castelló no ha tingut fins fa a penes unes setmanes al seu delegat territorial de Cultura. “És una llàstima que la nostra província perda l’oportunitat de ser un referent cultural a escala autonòmica per la vagància dels seus governants, als quals no els ha importat ‘carregar-se’ una iniciativa que ja s’havia consolidat com una de les grans apostes culturals de la província”.

 

La diputada provincial recorda que el PP “ha mostrat reiteradament des que governa amb els ultres el seu menyspreu cap a la lliure creació cultural en censurar revistes en valencià i obres teatrals i imposar el veto a la commemoració de ‘l’Any Estellés'”. “És una falta de respecte enorme cap a la llibertat d’expressió i la riquesa cultural”.

 

El grup socialista insta a les tres institucions a recuperar l’any que ve aquesta important iniciativa cultural “amb la qual contribuíem a dinamitzar els espais culturals de la província i a fomentar l’accés a la cultura per a tots els públics”. “Els museus són espais fonamentals per a la difusió del coneixement i la cohesió social, i mereixen un major suport per part de les institucions”.