SER Maestrat en directe

El PSPV de Castelló dona suport als col·lectius LGTBI+ davant les ingerències del PP per a controlar la commemoració de l’Orgull

Arantxa Aragonés qualifica de “molt greu” que des de l’arribada de PP i Vox als governs les coaccions i insults al col·lectiu LGTBI s’hagen disparat en blanquejar-se els discursos d’odi

El PSPV de Castelló ha mostrat el seu total suport a la decisió de l’organització de l’Orgull LGTBI+ de València de suspendre la festa que tanca els actes reivindicatius del 28 de juny a la capital valenciana. La secretària de LGTBI+ de l’Executiva Provincial, Arantxa Aragonés, ha qualificat de “molt greu” que els col·lectius organitzadors hagen denunciat ingerències per part de la Generalitat per a controlar els actes i decidir fins i tot el lema per damunt de les associacions. “I no només això, fa realment por que se suspenga un acte de reivindicació per les coaccions i insults constants que reben els organitzadors des que el PP i els seus socis ultres de Vox van assumir el govern de la Generalitat i de molts ajuntaments valencians”.

Per a Aragonés “és una vergonya que el govern de la Generalitat, en lloc de secundar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI+, intente controlar el que és del col·lectiu i pretenga blanquejar totes les polítiques LGTBIfòbiques que els seus governs porten impulsant des de juny de 2023”. “Respecteu l’autonomia de les organitzacions LGTBI+ i deixeu d’immiscir-vos en l’organització dels seus actes”.

La responsable de polítiques LGTBI+ del PSPV provincial ha destacat que la jornada de l’Orgull pren enguany “encara més importància per a recordar que, per primera vegada des de la dictadura, s’estan incrementant els delictes d’odi cap al col·lectiu, promocionat des de les institucions que blanquegen un discurs que semblava esborrat de la nostra societat”. Ha exemplificat com a polítiques rèptils i purament LGTBIfóbiques que a Borriana es plantejara la censura de publicacions de diversitat familiar o que des dels faristols de la Generalitat es defense que no existeix discriminació cap al col·lectiu LGTBI+.

“El PSPV de Castelló estarà al costat del col·lectiu LGTBI+ en la defensa dels seus drets. No consentirem que ningú vulnere la llibertat i la igualtat de les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere”. “A València i a Castelló eixirem als carrers el mes que ve per a defensar els nostres drets i per a mostrar el nostre rebuig a les polítiques discriminatòries del PP i de Vox i per a reivindicar la diversitat i la societat justa i igualitària que volem”.