SER Maestrat en directe

El PSPV acusa Barrachina de plegar-se davant Mazón i deixar de costat la reivindicació de més recursos i personal de bombers forestals: “posen en risc la nostra seguretat”

Samuel Falomir denuncia que el PP “està desmantellant” l’estructura dels bombers forestals i reprotxa a la presidenta de la Diputació que “faça cas omís” a les reivindicacions dels professionals.


El PSPV de la Diputació ha carregat durament contra el PP de Marta Barrachina per alçar el braç en contra de la proposta socialista per a augmentar els recursos i el personal del cos de bombers forestals. El líder socialista, Samuel Falomir, ha qualificat l’actitud del PP com una “descaradura” i una “covardia”, ja que “fins fa només uns mesos exigien la mateixa mesura des de la bancada de l’oposició”. “Marta Barrachina es plega davant el seu cap de files, encara que això supose deixar de costat vetlar per la seguretat dels castellonencs”, ha afirmat Falomir.

El dirigent del PSPV ha criticat que el PP i els seus socis d’extrema dreta voten en contra una mesura “amb molt de sentit” en un moment en què la sequera s’agreuja i la probabilitat d’incendis forestals es dispara i desestacionalitza per la crisi climàtica. “No té sentit que l’equip de govern mire de costat quan els efectius de bombers estan sota mínims i faça cas omís a les demandes dels mateixos professionals que estan exhaustos i farts de reivindicar davant Mazón el que mereixen, unes condicions laborals dignes”, ha advertit. “Estan desmantellant tota l’estructura dels bombers forestals en el pitjor moment”.

Retallada en el fons forestal de Castelló
Samuel Falomir ha recordat que aquesta mateixa setmana s’ha conegut que el Consell del Partit Popular ha retallat el fons forestal en un milió d’euros “i deixa la majoria dels municipis de Castelló sense a penes recursos per a la lluita contra incendis”. “És una barbaritat que posa en risc la seguretat de tots els castellonencs, especialment dels que viuen a l’interior”, ha lamentat.

El socialista ha afirmat que, a això, “cal sumar que el 42% de les places de bombers forestals no estan cobertes encara, tal com va prometre la consellera de Justícia. Això significa que hi ha parcs de la nostra província, com el de Llucena, que només compten amb un bomber per torn, quan haurien de tindre entre cinc i sis”. Davant aquesta situació, Falomir ha instat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, a treballar junts amb el PSPV per a reclamar solucions aquest problema. “Hem d’unir-nos per a tindre un estiu tranquil i sense incendis”, ha conclòs.