SER Maestrat en directe

El PSOE de Benicarló exigeix respostes clares per a l’inici de les obres del Ramón Cid

El Partit Socialista de Benicarló ha expressat la seva preocupació per la manca de concreció del govern del PP i Vox respecte a l’inici de les obres de l’institut Ramón Cid, després que el projecte fos retirat del programa Edificant a punt de ser licitat. Ilde Añó, portaveu del grup municipal socialista, ha demanat claredat i una calendarització precisa per a les accions necessàries.

Añó ha recordat que el PP local assegura que les obres es faran per gestió directa, la qual cosa genera inquietud, ja que l’última vegada que es va parlar de gestió directa va ser en 2007, i aquesta mai es va materialitzar. “El PP no és capaç de donar una calendarització per a les accions necessàries que condueixin a l’inici de les obres”, ha afirmat Añó.

Per la seva part, Ana Besalduch, secretària general de Ports Maestrat, ha criticat Carlos Mazón, president de la Generalitat, per afirmar que farà gratuït el tram d’educació de 0 a 3 anys. “El tram de 2 a 3 anys ja és gratuït des de l’anterior legislatura”, ha assenyalat Besalduch, destacant que les promeses de Mazón només beneficiaran a les famílies amb accés a escoles infantils autoritzades, deixant fora als pobles menuts que no en tenen.

Besalduch ha explicat que la suposada gratuïtat es faria a través de bons per a escoletes tant públiques com privades, però sense obrir noves aules. “Els pobles xicotets no tindran la possibilitat de ser escolaritzats al seu poble si no s’obrin aules noves”, ha advertit. A Benicarló, per exemple, les escoles infantils municipals tenen unes 100 places, insuficients per a la demanda.

José Luis Lorenz, portaveu d’Educació en les Corts, ha expressat la seva preocupació per les retallades en educació pública, començant pel Pla Edificant. “El pressupost es va retallar 122 milions, afectant al Ramón Cid, amb un pressupost de 20 milions, paralitzat sense data”, ha dit Lorenz. També ha destacat la necessitat d’un nou col·legi i ha criticat les retallades que afecten l’educació en pobles de l’interior i el col·legi d’educació especial de Vinaròs, així com els grups de la EOI del Maestrat.

Lorenz ha denunciat l’arraconament del valencià amb la nova llei i ha expressat la seva preocupació per la desaparició del valencià en zones de parla valenciana com el Maestrat. “És la porta oberta per a fer-ho desaparèixer”, ha sentenciat.