SER Maestrat en directe

El PP denuncia que “la incapacitat de Ximo Puig” castigui Alcalà de Xivert

El diputat autonòmic del PPCV, Rubén Ibáñez, s’entrevista amb l’alcalde d’Alcalà de Xivert, Francisco Juan, amb l’objectiu d’exigir solucions a “dos projectes vitals per a la localitat”

N. de P.

 

El diputat autonòmic del Partit Popular, Rubén Ibáñez, ha visitat Alcalà de Xivert per interessar-se per l’estat de dos projectes fonamentals per a la millora de les infraestructures i la connectivitat del municipi i que estan paralitzats per la inacció de la Generalitat Valenciana.

D’una banda, el polígon industrial El Campaner, que cada cop compta amb més empreses i que recentment ha constituït la seva Entitat Gestió i de Modernització (EGM), necessita la construcció d’una nova connexió amb l’AP-7, en ser la principal línia de transports per mercaderies.

Com ha explicat l’alcalde Francisco Juan “ja el 2018 vam plantejar a la Generalitat Valenciana que era fonamental comptar amb aquesta nova connexió, el 2019 ens van contestar que crearien una comissió de seguiment per a un nou Pla de Connexions, que es posaria en marxa amb la gratuïtat de l’AP-7. Han passat gairebé quatre anys i no s’ha fet res i aquesta nova connexió és fonamental perquè aquest polígon es consolidi i es creïn més llocs de treball”.

Ibáñez ha insistit que “el govern de PSOE i Compromís és el responsable de posar pals a les rodes al desenvolupament d’Alcalà de Xivert, frenant aquesta nova connexió ja que des del 2019 s’està esperant una resposta i el silenci ja resulta dramàtic, per això que tant PSOE com Compromís hauran de donar explicacions”.

D’altra banda, el nou bulevard de connexió entre Alcalà-Alcossebre, un vial que aposta per la mobilitat sostenible, amb carril bici i zona de vianants i que inclou al Pla de Sostenibilitat Turística a Destinacions dotat amb fons europeus, està paralitzat per la demora de la Generalitat Valenciana en atorgar autoritzacions. L’alcalde ha explicat que “primer van trigar 20 mesos a donar-nos l’autorització ambiental i ara fa 3 mesos que no ens aportem l’informe del Patricova, quan des de l’Ajuntament ja hem fet tots els deures”.

Rubén Ibañez ha destacat que “la Generalitat Valenciana està castigant especialment Alcalà de Xivert, en aquest cas, en un projecte per al qual l’Ajuntament ha aconseguit els terrenys, ha redactat el projecte, ha obtingut fons europeus i Ximo Puig i Compromís decideixen esperar i privar els ciutadans d’una infraestructura tan fonamental”, tal com ha manifestat.