SER Maestrat en directe

El Pla Estratègic de Vivenda estima en 477 la demanda d’habitatge a Benicarló per als pròxims 5 anys

N. de P:

De l’anàlisi del parc residencial de Benicarló es dedueix que hi ha una demanda de vivenda lliure de 225 habitatges i de 252 vivendes protegides per als pròxims 5 anys.

El Pla Estratègic de Vivenda de Benicarló que es va presentar a la ciutadania la setmana passada va servir per a exposar els resultats de l’anàlisi i el diagnòstic del parc construït de vivendes de Benicarló així com les necessitats d’habitatges en funció de les característiques i la demanda demogràfica.

Una de les principals conclusions en aquest sentit és que l’estimació de la demanda d’habitatge per als pròxims cinc anys serà de 477 vivendes: 225 vivendes lliures i 252 vivendes protegides.

Aquestes xifres s’han obtés de l’estimació de creixement poblacional previst per als pròxims anys i de les dades existents en el Registre de Demandants de Vivenda Protegida de la Generalitat, on Benicarló ocupa el lloc número 13 de tota la Comunitat Valenciana.

De les dades analitzades en el Pla, també s’obté que actualment, a Benicarló hi ha 4.750 vivendes que necessiten ascensor i 1.800 vivendes que necessiten rehabilitació (més del 10% del total de les vivendes familiars existents).

En la presentació, que es va dur a terme a l’Edifici Gòtic, es van exposar els objectius del Pla Estratègic de Vivenda, que son fonamentalment facilitar l’accés a una vivenda digna i adequada, evitar la vulnerabilitat urbana i residencial, a més de fomentar la qualitat de l’edificació i millorar les condicions de conservació de les vivendes i d’accessibilitat dels edificis.

La ciutadania present va poder compartir els seus punts de vista amb els redactors del Pla, consultar dubtes i aportar opinions.

L’alcaldessa de Benicarló i responsable de l’Àrea d’Urbanisme, Xaro Miralles, ha assenyalat que «una vegada identificades les principals necessitats de la nostra ciutat en matèria de vivenda, podrem fixar millor aquelles actuacions que son prioritàries i definir les estratègies més adequades».

Xaro Miralles ha remarcat que mesures com el foment del lloguer, la construcció de vivendes protegides, les ajudes al lloguer per a persones vulnerables o les ajudes per a la rehabilitació de vivendes, totes elles incloses en el Pla, poden ajudar a millorar notablement les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes de Benicarló».