El Mucbe presenta un programa expositiu amb propostes per a tots els públics

L’historietista valencià Paco Roca serà un dels protagonistes de la programació, juntament amb el dibuixant Quino i l’artista també valencià Salvador Ríos.
Pedro Manchón, regidor de Cultura. Exposició permanent de les falles.

N. de P.

 

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, acompanyat de la directora del Mucbe, Lorena Luján, ha presentat avui els eixos fonamentals de la programació expositiva del Museu de la Ciutat de Benicarló per al 2023, que ha definit com a «rica, versàtil i pensada per a tots els públics». Manchón ha reiterat el «gran treball que es realitza al llarg de l’any des del centre», que ha definit com «la catedral de la cultura benicarlanda».

El calendari expositiu de 2023 del Mucbe conté propostes molt interessants, amb noms de nivell nacional i internacional, sense oblidar artistes més assentats al territori i també entitats, col·lectius i associacions locals.

Una de les mostres més esperades serà ‘Regreso al Edén de Paco Roca. Un viatge a la València de postguerra’, produïda per la Universitat de València. Es tracta d’una exposició que naix a partir d’una història narrada que ell escriu durant la pandèmia, al 2020, i que, a través d’una fotografia de sa mare feta el 1946 a la platja de Nazaret, relata la història de València durant la postguerra. Es podrà visitar del 6 d’abril al 30 de juliol.

Una altra de les grans protagonistes de la programació del Mucbe serà ‘Quino. Mafalda y mucho más’, una mostra que pretén demostrar que darrere de Joaquín Salvador Lavado Tejón, Quino, hi ha molt més que el reconegut personatge de Mafalda que ell va crear. La mostra, produïda per l’Autoritat Portuària de València i l’Institut Quevedo de les Arts i l’Humor, es podrà visitar del 10 d’agost al 15 d’octubre.

‘Anònimes’, del retratista valencià Salvador Ríos, serà l’altra mostra de gran format que acollirà el Mucbe enguany. Una aposta per donar veu a una mirada més femenina que juga amb la mirada de les dones per a remoure consciències. Es podrà visitar del 20 d’octubre al 14 de gener de 2024.

Més de 36.000 visitants el 2022

El Mucbe va registrar més de 36.000 visitants el 2022 entre exposicions, concerts i les activitats paral·leles que organitza el museu.

«Aquestes xifres –ha explicat la directora del Mucbe– s’aproximen molt a l’època anterior a la pandèmia i, a més, mostren que el públic del museu és un públic molt estable i gens dependent de l’estacionalitat turística».

Segons la directora, «el nombre de visitants és més o menys el mateix cada mes, i això ens indica que el Mucbe és un museu ben assentat al territori i que és un equipament que fa servir la gent que hi viu, que és la línia en la qual treballen els grans museus de les grans ciutats».

L’exposició ‘El Nord de les Falles’, més a prop

Sobre l’exposició permanent basada en les Falles de Benicarló, el regidor ha dit que «a poc a poc va agafant forma» i ha avançat que «hi haurà diferents eixos que guiaran l’espectador al llarg de la història de les Falles». Pedro Manchón ha explicat que «la mostra posarà especial èmfasi en les singularitats que defineixen les Falles de Benicarló, unes falles obertes i participatives».