SER Maestrat en directe

El CN Benicarló suma 6 medalles al Campionat d’Espanya Màster d’estiu.

El Club Natació Benicarló amb un total de 8 components ha participat aquesta setmana en el Campionat Nacional celebrat a l’olímpica de Castelló amb més de 1.300 participants batent un any més el rècord de participació de la cita.Els benicarlandos que van format equip amb Paula Bretó, Susana del Olmo, Alicia Gilabert, Miguel Piñana, Jordi Curto, Jaime Ibáñez i Fernando Arnau realitzaren una molt bona actuació global obtenint fins 15 classificacions dins del Top10 i un balanç de 6 medalles, destacant les següents actuacions globals.

Paula Bretó  (Cat +45) aconseguia proclamar-se campiona d’Espanya en la prova de 200 Papallona amb una marca de 3.14,11 E i sumava una medalla de plata en els 400 Estils (6.18,56 E). A més obtenia unes meritòries 5a i 6a posició en les proves de 400 lliures i 200 Estils.

Susana del Olmo (Cat +30) va aconseguir dos medalles de bronze en les proves de 50 Braça (36,65 E) i 100 Braça (1.22,95 E).

Miguel Piñana (Cat +30) tot just una setmana després de competir a l’europeu aconseguia repetir marca en el 200 Esquena (2.24,62 E) el que li va valdre per aconseguir una medalla de Plata.Alicia Gilabert (Cat +65) inaugurava el seu palmarès en Campionats d’Espanya amb un bronze als 100 lliures (1.47,46 E) i es quedava a tocar del metall en els 50 lliures amb una 4a posició.

Finalment Jordi Curto aconseguia estar entre els 10 primers en les proves de 200 Papallona, 400 lliures i 400 Estils, Jaume Ibáñez ho feia també en els 200 Papallona i 400 Estils i finalment David Marqués obtenia una valiosa 8a posició als 200 Esquena.

Campionat Autonòmic infantil d’Estiu.

Durant el Cap de setmana les nedadores Clara Salvador i Ana Roca es desplaçaren junt amb la seua entrenadora Carla Cornelles a l’autonòmic infantil d’estiu celebrat al Complex Esportiu de la localitat de Sedaví.

Clara Salvador va competir en les proves de 100 lliures (1.11,27 E), 400 lliures (5.34,04 E), 50 lliures (32,27 E) i 50 Esquena (39,57 E)

Ana Roca per la seua part va realitzar la seua participació en les proves de 100 lliures (1.11,63 E), 50 lliures (31,92 E), 50 Papallona (34,42 E) i 100 Papallona (1.22,78 E).La participació en aquest campionat és un reconeixement a la constància d’aquestes nadadores i la seua entrenadora Carla durant tota una temporada.

Travessia Platja del Fortí de Vinaròs – 2ª etapa Copa Diputació d’Aigües Obertes

Nova prova de la Copa Diputació d’aigües Obertes amb la travessia Platja de Fortí de Vinaròs on el Club Natació Benicarló acudia a la cita amb un total de 28 nedadors entre totes les distàncies. La prova llarga a més era puntuable per al Circuit Autonòmic d’Aigües Obertes.

El benicarlandos es proclamaren campions per equips en aquesta prova i per tant lideren la classificació per equips encara que ho fan en un estret marge amb el seu perseguidor més immediat el Club Natació Vinaròs.

En la prova reina s’aconseguien dos podis per categories, Paula Bretó aconseguia l’or en la categoria Màster C, mentre que Alicia Gilabert aconseguia també pujar al caixó més alt en la categoria Màster E. Pel que fa a la distància de promeses (100 metres) Irene Mascarell aconseguia arribar en tercera posició.

Travessia Tabarca-Santa Pola

Una de les grans cites d’aigües obertes de l’estiu es veia afectada per les previsions marítimes obligant a l’organització a dissenyar un circuit alternatiu per tal de dur a terme la prova.

Aquest fet no va ser impediment per a que va ser impedient per a que 6 components de l’equip d’Aigües Obertes participaren en la prova en la que finalment la ubicació i una treva en el temps va permetre disputar la prova sense incidències.

Entre les actuacions a destacar Jordi Curto es va proclamar subcampió en categoria sènior i assolia el lloc 25 de la general entre els més de 1000 participants. Per la seua part Jaime Ibáñez i Enrique Foix aconseguien creuar la meta per baix de l’umbral de les dos hores.