SER Maestrat en directe

El CEEI Castelló s’ofereix per impulsar els projectes dels emprenedors dels Ports i Alt Maestrat

El CEEI Castelló es consagra com a aliat vital per a emprenedors rurals a Els Ports i Alt Maestrat

En un context on l’emprenedoria rural reclama més suport, el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) emergeix com l’aliat fonamental per a aquells que desitgen llançar-se a les comarques d’Els Ports i Alt Maestrat. Dos empreses, Hari, impulsada per Christian García Buenaventura, i Micel·li Coop, de Yolanda Monfort, han estat destacades com les guanyadores del Concurs Empreactiva impulsat per CEEI Castelló, Reactiva Els Ports, el GAL Altmaesports, amb el suport de l’IVACE.

Aquesta iniciativa conjunta té com a objectiu coordinar esforços per donar suport a projectes empresarials, socials o mediambientals en els municipis d’aquest territori, impulsant la innovació, la generació d’ocupació i la retenció de població. A més, ha estat promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE, com a part de la seva política de suport a l’emprenedoria innovadora.

Alexandra Badoiu, directora en funcions de CEEI Castelló, ha recalcat que “és en els territoris rurals on els emprenedors necessiten més ajuda per transformar les seves idees en negocis amb futur”. Així mateix, ha assenyalat que CEEI Castelló és una institució clau a nivell provincial per promoure la cultura emprenedora i la innovació local.

El programa ‘Move Up! Empren amb Èxit’ facilitarà a les dues empreses guanyadores, Hari i Micel·li Coop, una oportunitat única per desenvolupar les seves habilitats i buscar alternatives per afermar els seus negocis. Aquest programa, en col·laboració amb la Diputació de Castelló, ha ajudat ja a 196 emprenedors i ha arribat a 47 localitats de la província. Ara, s’obre la inscripció per a la novena edició.

Aquesta jornada de cloenda també ha albergat una taula rodona amb emprenedors locals, com Luis Gargallo de Bolíssim i Sara Traver de Maestrarq, que han compartit les seves experiències per orientar millor els projectes empresarials de les comarques d’Els Ports i Alt Maestrat.

El CEEI Castelló, amb 26 anys d’experiència, continua sent una peça clau per al desenvolupament empresarial a Castelló, assessorant tant a nous emprenedors com a empreses consolidades, tot amb l’objectiu de generar riquesa i ocupació al teixit empresarial de la província.