SER Maestrat en directe

El Castell del Papa Luna de Peníscola ha tancat l’anualitat de 2022 amb un total de 287.058 visitants

N. de P:

El Castell del Papa Lluna, un dels monuments més importants de la província de Castelló, ha tancat l’anualitat de 2022 amb un total de 287.058 visitants durant aquest any, un 26% més que en any 2021, en el qual van passar 228.115 turistes pel conjunt monumental. Aquestes xifres fan que s’aconseguixen els nivells anteriors a la pandèmia.

La diputada de cultura Rut Sanz senyala que aquest fet «demostra que la institució provincial ha complit amb el seu compromís de posar en valor i promocionar aquest Bé d’Interés Cultural, que va començar a rehabilitar-se mitjançant el Pla Director que es va aprovar l’any 2013, i que l’equip de govern provincial ha seguit rigorosament».

D’altra banda, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, afirma que «és una gran notícia que enguany s’haja aconseguit rehabilitar el Pati d’Artilleria, ja que és el pas final del Pla Director’. La Diputació ha aconseguit així culminar un procés de quasi una dècada en la qual ‘s’ha invertit una gran quantitat de fons provincials, però gràcies a això s’ha aconseguit dotar al monument d’un estat totalment renovat i una sèrie d’elements que ja han convertit el conjunt del Castell en un contenidor cultural de primer ordre»

D’aquesta manera, el Castell de Peníscola ha tornat a reprendre la seua activitat turística i cultural prèvia a la pandèmia de la Covid, i enguany ha rebut una xifra molt similar a la que l’any 2019 es va registrar. ‘Esperem que el 2023 siga l’any en què el Castell obtinga aqueix pic de visitants amb el qual deixar arrere els anys foscos de la pandèmia’, ha assegurat Sanz.

Per a això, des de la Diputació de Castelló es continuaran fomentant els itineraris culturals que potencien el monument, com s’ha vingut duent a terme durant els últims anys. Mostra d’això són els cinc festivals -tant de música com de teatre- duts a terme entre les seues muralles i els 16 actes turístic-culturals complementaris als festivals organitzats en el conjunt monumental de Peníscola durant l’any 2022, i que han aconseguit dinamitzar el mateix fins als nivells prepandèmics.