SER Maestrat en directe

El 14 de juliol torna la nit en vetla a Benicarló

El proper 14 de juliol a partir de les 20.00 hores els carrers de Benicarló concentraran set espectacles en sis hores en una de les nits més màgiques de l’any.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i el tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, han presentat una nova edició —i ja en van 11—, de la Nit en Vetla, una cita plenament consolidada en el calendari cultural de Benicarló que reunirà enguany fins a set companyies de reconegut prestigi nacional i internacional amb diferents espectacles d’acrobàcies, música, dansa i circ repartits en diferents espais del centre de la ciutat.

«La Nit en Vetla —ha remarcat l’alcalde— ompli de vida els carrers de la nostra ciutat, és el símbol per excel·lència de la dinamització i representa el maridatge perfecte entre cultura, gastronomia i comerç». En aquest sentit, Juanma Cerdá s’ha mostrat disposat a «recuperar la participació del sector comercial en la Nit en Vetla per tal d’aprofitar al màxim la presència de veïns i visitants».

Per la seua banda, Rafa Sánchez ha constatat que «enguany repetim la fórmula de sempre: marató d’espectacles de circ, dansa i música al llarg de sis hores ininterrompudes». Sánchez ha reiterat que «tot i que l’esperit és molt similar al de la primera edició, cada vegada apostem més per la qualitat per davant de la quantitat, i enguany el nivell és altíssim».

Set espectacles en sis hores

La programació arrancarà a les 20.00 hores amb l’espectacle d’acrobàcies ‘NüShu’, de la companyia Capicua, al pàrquing del Mercat.

A les 21.00 hores serà el torn de la companyia Toni Gutiérrez i Miquel Barcelona, que presentaran ‘El desé home’, un espectacle d’acrobàcia i circ i dansa amb corda.

El toc musical el posarà l’arpista Sara Àgueda, una de les millors intèrprets d’arpa barroca a nivell estatal. La músic farà dos passis al claustre del Mucbe (21.30 i 22.30 hores) en un dels actes més íntims d’aquesta edició de la Nit en Vetla.

També hi haurà espai per als clàssics. A les 22.00 hores, la companyia Bucráa Circus presentaran ‘El gran final’, un espectacle de circ clàssic amb pallassos de tota la vida i estèticament molt atractiu.

Seguint amb la tònica d’anar incrementant la intensitat i l’espectacularitat de les propostes, a les 23.00 hores serà l’hora de la companyia francesa Daraomaï, que presentarà ‘Façade’, un muntatge esplèndid amb quatre artistes i amb música en directe.

I per tancar la Nit en Vetla, un espectacle de funambulisme amb la companyia Nostraxladamus. Els protagonistes seran una corda de 40 metres situada a 10 metres alçada, dos funambulistes i tres músics. Un espectacle multidisciplinari, poètic, visual i apte per a tots els públics.

A més de totes aquestes propostes, hi haurà tres espais culturals que es podran visitar durant la tarde-nit del 14 de juliol: l’antiga Presó (de 18.00 a 20.00 hores), la casa tradicional del carrer de Santa Càndida (de 17.00 a 22.00 hores) i el Mucbe (de 17.00 a 22.00 hores).