SER Maestrat en directe

Diputació presenta les bases d’ajudes a les confraries provincials per millorar l’eficàcia i eficiència del sector

El vicepresident de la Diputació es reuneix amb les cofradies per impulsar les ajudes al sector pesquer

Andrés Martínez, vicepresident de la Diputació i responsable de l’àrea de Pesca, s’ha reunit amb representants de les cofradies de la província per escoltar i atendre les seves propostes abans d’iniciar la convocatòria de subvencions dirigides a aquest sector.

“Des del Govern Provincial treballem per impulsar ajudes als nostres sectors estratègics com és la pesca, i volem que aquestes ajudes siguin efectives i responguin realment a les necessitats del sector”, ha destacat Andrés Martínez.

Durant la trobada, el vicepresident ha reiterat el suport de la institució provincial al sector pesquer en les seves principals reivindicacions i ha subratllat el compromís que la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, té amb aquest sector.

“Per a l’equip de govern de la Diputació, donar suport al sector pesquer de Castelló és una acció prioritària, està en el nostre ADN, en la nostra agenda i en la nostra estratègia política per al desenvolupament de la província”, ha ressaltat el responsable de l’àrea de Pesca.

En aquest sentit, la Diputació de Castelló contempla en el pressupost una subvenció en concurrència competitiva dirigida a les cofradies de pescadors. L’import total de l’ajuda ascendeix a 30.000 euros, sent 6.000 euros per a cadascuna de les cinc cofradies que conformen la Federació Provincial de Cofradies de Pescadors (Fedcopesca).

Pel que fa a les bases que regiran la convocatòria, la institució provincial està ultimant la seva redacció i, durant aquest procés i abans de llançar la convocatòria, el vicepresident Andrés Martínez ha mantingut l’encontre per recollir les necessitats del sector. Durant la mateixa, els representants de les cofradies s’han interessat molt per les millores en la comercialització en línia dins de la promoció per incrementar les vendes.

A més de les ajudes dirigides a les cofradies de pescadors de la província, cal destacar que la institució provincial desenvolupa diverses iniciatives durant l’any i que inclouen l’ajuda a la comercialització de productes pesquers autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Una iniciativa que ha despertat interès entre els representants de les cofradies per incrementar les vendes.

Així mateix, la Diputació de Castelló ha impulsat una campanya per al foment del consum de peix de la província, destacant-ne la qualitat dels productes pesquers de Castelló com a pilar bàsic de la gastronomia autòctona de la província.