SER Maestrat en directe

Detenen quatre persones a Vinaròs per vendre il·lícitament 37 tones d’olives i garrofes

La Guàrdia Civil de Vinaròs ha arrestat quatre individus implicats en la venda il·lícita de més de 37 tones d’olives i garrofes en les zones del Baix Maestrat i Baix Ebre. Els detinguts, capturats els dies 4 i 8 d’aquest mes, són acusats de receptació, furt, falsificació documental i pertinença a grup criminal.

En una operació marcada per la campanya de recollida de productes agrícoles, els Equips ROCA de la Guàrdia Civil han intensificat inspeccions i vigilàncies en finques rurals i instal·lacions agrícoles i ramaderes. L’atenció s’ha centrat en la trazabilitat dels productes, essencial per garantir la seva procedència i qualitat sanitària, a través dels documents d’Acompanyament i Trazabilitat Agrària (DATA) i els números REGEPA i DUN, que identifiquen les explotacions d’origen.

La investigació va començar al novembre de 2023, després de detectar a diversos membres del grup transportant garrofes sense la documentació necessària. Posteriorment, es van localitzar punts de venda il·lícits a la província de Tarragona i, gràcies a un intens seguiment, es va identificar el vehicle del grup en un furt de 900 kg d’olives a Canet lo Roig al febrer.

Els acusats han manipulat documentació per justificar la venda il·lícita del gènere robat, incloent olives i garrofes, amb un total de 37.000 quilograms introduïts al mercat de manera fraudulenta. Les diligències han estat enviades als Jutjats de Vinaròs per a la seva tramitació judicial.