SER Maestrat en directe

CSIF demana mesures per a frenar un brot d’impetigen detectat entre els nens de les ‘escoletas’ d’estiu de Benicarló

N.de P:

La central sindical assenyala que, en aquests moments, hi ha almenys una vintena de menors diagnosticats i reclama a Sanitat que, malgrat tractar-se d’una malaltia la declaració de la qual no és obligatòria, promogui accions per a detectar possibles nous casos i frenar el brot.

19 de Juliol de 2023CSIF centro salut Benicarló

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha reclamat tant a la Conselleria de Sanitat com a Salut Pública que “prenguin mesures urgents” per a frenar un brot d’impetigen detectat entre nens i nenes que assisteixen a les ‘escoletas’ d’estiu a Benicarló.

 

Des de la central sindical han explicat que, “en aquests moments, hi ha una vintena de menors diagnosticats amb aquesta patologia, que destaca per ser especialment contagiosa, per la qual cosa no es descarta que en les pròximes hores aquesta xifra augmenti de manera significativa”.

 

L’impetigen és una infecció de la pell causada per bacteris com l’estafilococ aureus o els estreptococs del grup Al fet que produeix butllofes en diferents parts del cos, així com al voltant de la boca o el nas. La patologia es propaga quan una altra persona toca aquestes nafres o entra en contacte amb el líquid que produeixen. El seu tractament implica l’aplicació de cremes antibiòtiques en les pápulas, així com l’ús d’antibiòtics orals.

 

Per això, des de CSIF han demanat a Sanitat que, “malgrat que estem parlant d’una patologia la declaració de la qual no és obligatòria, prengui mesures per a informar els pares i mares, agilitzar la detecció de possibles nous casos i tractar així de frenar aquest brot”.

 

“Els casos diagnosticats fins al moment corresponen a nens i nenes de poca edat, per la qual cosa és molt senzill que es facilitin els contagis quan aquests comparteixen jocs o materials en un mateix entorn”, han indicat des de CSIF, que han insistit que “davant una possible sospita, seria fins i tot recomanable prendre mesures més dràstiques, com que aquest menor es quedés a casa i a més fos revisat com més aviat millor pel seu pediatre, ja que amb el tractament adequat la patologia deixa de ser contagiosa en un termini d’entre 24 i 48 hores”.

 

“Des de CSIF demanem que s’intensifiqui la coordinació entre els centres i les autoritats sanitàries per a evitar nous casos i garantir l’adequat tractament dels pacients afectats per aquesta infecció”, han recalcat.