SER Maestrat en directe

El conseller de Sanitat va anunciar ahir que la Conselleria aplicarà de manera immediata el decret de mesures per a places de difícil cobertura a fi de cobrir 40 llocs en l’hospital de Vinaròs

El conseller de Sanitat Miguel Mínguez va anunciar ahir a la tarda a Vinaròs que la Conselleria aplicarà de manera immediata i urgent el decret de mesures per a places de difícil cobertura a fi de cobrir 40 llocs en aquest hospital que en algunes especialitats com a cardiologia s’ha quedat sense professionals propis per baixes laborals.

Mínguez, va mantenir una reunió amb la gerent del Departament de Salut de Vinaròs, Vanessa Jorge Vidal, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i membres del col·lectiu en defensa de la sanitat publica als Ports i el Maestrat.

En la trobada, Mínguez s’ha referit a l’aposta per la millora de la Sanitat Pública en el departament de salut de Vinaròs amb una inversió de 15,7 milions entre 2015 i 2022 i altres 5,1 pressupostats per a 2023.

Entre les actuacions, ha comentat, es pot destacar la incorporació d’un TAC, la posada en marxa del primer equip de ressonància magnètica a la comarca, l’obertura d’una planta d’hospitalització que estava tancada o la contractació de la redacció de projecte i direcció d’obra per a l’ampliació de les Consultes externes de l’hospital comarcal i l’heliport, entre altres.

El conseller també ha recordat la posada en marxa del decret de difícil cobertura i aliances estratègiques per part de la Generalitat, una ferramenta destinada a facilitar la contractació de personal per a centres més allunyats dels principals nuclis urbans.

Com a desenvolupament d’aquest decret, ha indicat que a l’hospital de Vinaròs es nomenaran entre 40 i 50 places de difícil cobertura, que comporten incentius econòmics i professionals, per a facilitar la incorporació de professionals i garantir la millor atenció sanitària a la ciutadania d’aquests municipis.

A més, s’han establert aliances estratègiques per a cobrir necessitats dels serveis de Radiologia Urologia i Cardología en el centre de Vinaròs amb el suport d’especialistes d’hospitals de Castelló i València.