SER Maestrat en directe

Compromís per Benicarló es reuneix amb el Club de Natació per escoltar les seues necessitats i es compromet amb el futur de la piscina

La candidata Núria Isern acudeix amb el regidor Josep Lluis Segura i anteriors usuaris i els assegura “compartir el seu malestar per la situació a la que s’ha arribat” i que “prioritzaran la reobertura i eficàcia administrativa”

N. de P.

Diversos representants de Compromís, encapçalats pel regidor Josep Lluis Segura i antics usuaris diaris de la piscina municipal, van acompanyar la candidata a l’alcaldia per Compromís per Benicarló, Nuria Isern, a reunir-se amb representants del Club Natació Benicarló a les seues instal·lacions. Isern va voler conèixer la situació a la que la mala gestió del recinte esportiu ha dut al club benicarlando, als seus esportistes -avui dispersos en altres clubs o fent esport en altres disciplines o municipis del nord de Castelló i sud de Tarragona- a una situació mai viscuda i encara amb un incert futur des del tancament de la piscina.

Al llarg de la reunió es va parlar de les possibilitats de reobertura, del desinterès de l’actual govern municipal amb travessies dins del circuit de la Copa d’Espanya (com la de Benicarló a Peníscola amb 30 anys d’història) i de la problemàtica que ha esclatat aquesta legislatura amb el pagament de les subvencions de l’Ajuntament que ha passat de pagar-se en 8 mesos a dos anys. “Un Consistori que gestiona correctament ha de pagar en temps i forma els seus compromisos, ja siguen factures als proveïdors o subvencions als clubs locals, que organitzen i fomenten la pràctica esportiva, que promouen el bon estat de salut de la gent i necessiten d’un finançament estable per seguir duent el nostre nom i esportistes locals en les diferents competicions. És una cosa molt seriosa i no es busquen solucions als seus problemes, quan hauria de ser una prioritat. Aquesta serà una qüestió marcada en roig del futur Consistori”, ha assegurat Nuria Isern.

Des de Compromís recolzen la petició del club de millorar la comunicació i agilitat en la tramitació administrativa de les subvencions. “L’Ajuntament ha d’assumir que té un problema a molts departaments i buscar solucions. La informació sobre els motius del per què Benicarló va quedar fora dels fons europeus per rellançar la piscina després haver-ho anunciat a bombo i plateret segueix sent una incògnita”, ha afegit la candidata, que ha prés bona nota de les possibilitats de gestió mixta i sense ànim de lucre proposada pel club, per tal d’implicar-se en les possibles solucions si van de la ma de l’Ajuntament, usuaris i clubs esportius a l’hora de fer-se càrrer del manteniment de les instal·lacions.

La presencia de Compromís a la reunió va comptar amb la presència d’usuaris que anaven a diari a la piscina per motius mèdics i que estan trobant molt a faltar aquesta pràctica esportiva en la seua salut.

La delegació de Nuria Isern va explicar el paper actiu dels regidors Marta Escudero i Josep Lluís Segura en el futur del club al llarg de tota la legislatura, assenyalant la problemàtica i denunciant la inacció del govern de Xaro Miralles, que ha prés decisions totalment errònies.

Isern ha donat suport a la creació d’una comissió que analitze les possibles solucions per la piscina, on es puga parlar, escoltar idees i arribar a solucions entre tots, pel futur de la piscina; fent-la més eficient energèticament, reduir la pèrdua de la temperatura de l’interior, modernitzar els vestuaris, funcionament dels humidificadors i instal·lar plaques fotovoltaiques, que ajuden a reduir la factura energètica i fer més rentables les instal·lacions.